El tribunal del 'cas Nóos' estudiarà l'expulsió de Manos Limpias del judici

L'advocat de Diego Torres ha sol·licitat la mesura després de la denúncia per extorsió contra el responsable del sindicat ultra

El sindicat se salva de moment de la suspensió d'activitats

La jutge Samantha Romero aposta per la permanència de Manos Limpias en el ’cas Nóos’. / EFE / VÍDEO ATLAS

2
Es llegeix en minuts
Margarita Batallas
Margarita Batallas

Periodista

ver +

El tribunal que jutja el 'cas Nóos' estudiarà la petició d'expulsió de Manos Limpias del judici després que l'advocat de Diego Torres, Manuel González Peeters, reclamés a l'inici de la sessió aquesta mesura davant les investigacions sobre la suposada extorsió que va portar a terme el responsable del sindicat ultra juntament amb el d'Ausbancextorsió .

La defensa de Torres i Ana María Tejeiro, amb l'adhesió de la d'Iñaki Urdangarin i Mercedes Coghen, han demanat l'expulsió de l'acusació popular perquè, segons elles, persegueix "interessos espuris".

Manos Limpias és l'única acusació que exerceix accions penals contra la infanta Cristina, per a qui reclama vuit anys de presó com a cooperadora necessària de dos delictes fiscals suposadament comesos pel seu marit a la societat Aizoon. La seva expulsió, per tant, podria alliberar la germana del Rei del procés.

L'advocat de Cristina ha evitat sumar-se a la petició d'expulsió i la fiscalia, que s'ha oposat en tot moment a la imputació de la infanta, ha reclamat al tribunal que demani a l'Audiència Nacional informació sobre els processos oberts contra el sindicats per analitzar si procedeix apartar-lo de la causa.

EL SINDICAT NO ESTÀ IMPUTAT

Per la seva part, la lletrada de Manos Limpias, Virgina López Negrete, ha rebutjat la sol·licitud al·legant que el sindicat que representa no està sent investigat ni pesa sobre ell cap mesura cautelar. És únicament el seu responsable, Miguel Bernard, qui està sent investigat.

Davant aquestes intervencions, la presidenta del tribunal, Samantha Romero, ha anunciat que la sala resoldrà sobre la reclamació després d'analitzar-la, encara que ha apel·lat a la presumpció d'innocència davant una sol·licitud feta sobre la base d'una "investigació embrionària".

El sindicat ultradretà, amb tot, s'ha salvat, de moment, de la suspensió d'activitats. El jutge Santiago Pedraz i el fiscal Daniel Campos han començat a investigar les seves activitats després de la detenció de Bernad, però encara no compten amb prou elements que els permetin concloure que aquesta entitat està involucrada en les activitats del seu cap, que des de dilluns passat és a la presó per haver extorsionat bancs i persones juntament amb Ausbanc amb la presentació i retirada de querelles.

Notícies relacionades

Fonts judicials han explicat que la investigació contra Manos Limpias encara està a les beceroles. Aquestes fonts expliquen que les indagacions es van dirigir des del minut u contra Ausbanc i el seu president, Luis Pineda, després que tres bancs denunciessin els seus xantatges per haver-se negat a pagar els convenis de publicitat.

Pel camí van topar amb Manos Limpias, que va acceptar exercir l'acció popular per pressionar els extorsionats que li indicava Ausbanc a canvi d'un finançament que, segons les primeres dades, va rondar els 60.000 euros entre el 2013 i el 2016.