Corinna, també als 'papers de Panamà'

La princesa alemanya, amiga del rei Joan Carles, va intentar vendre accions a una societat de les Illes Verges Britàniques

 

 

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, princesa alemanya amiga del rei Joan Carles, és l'última famosa d'Espanya que apareix als 'papers de Panamà'. Des que a inicis d'abril va començar a gotejar la filtració de documents més gran sobre evasors fiscals ja són un bon grapat de cares conegudes d'aquest país que han quedat retratades pel Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ), els càlculs dels quals indiquen que hi ha al voltant de 2.000 espanyols vinculats a la polèmica. 

Segons ha explicat La Sexta aquest dimarts, Corinna va intentar vendre, a través del despatx Mossack Fonseca, accions a una societat d'Illes Verges Britàniques usant com a intermediària una d'ubicada a Gibraltar.

Notícies relacionades

El seu nom s'uneix així, entre altres, als exministres del PP José Manuel Soria i Rodrigo Rato. El primer ha acabat renunciant al seu càrrec de ministre d'Indrústria al sortir als 'papers de Panamà' com a administrador el setembre de 1992 d'una empresa 'offshore' de les Bahames, UK Lines Limited. Per la seva part, l'exvicepresident del Govern, exministre d'Economia i exdirector gerent del Fons Monetari Internacional va anar, segons la informació d''El Confidencial', al bufet gibraltareny Finsbury Trust & Corporate Services Limited --que figura a la llista de Mossack Fonseca-- per desmantellar dues societats 'offshore' investigades per l'Agència Tributària al retirar 3,6 milions d'euros que ocultava.

A més d'ells, destaquen també al llistat personalitats com Pilar de Borbó, germana del rei Joan Carles i tia de Felip VI, Bertín Osborne, Imanol Arias, l'expresident Josep Lluís Núñez o Oleguer Pujol, fill de l'expresident.