El PSOE dóna la culpa a Podem de ni tan sols intentar un acord: "És una llàstima"

Els socialistes responen a Pablo Iglesias en una carta que coincideixen amb el 70% de les seves propostes

Les úniques divergències de pes són respecte al dret a decidir i a la composició del Govern

jcortadellas33462334 madrid 08 04 2016  rueda de prensa de antonio hern160408135334

jcortadellas33462334 madrid 08 04 2016 rueda de prensa de antonio hern160408135334 / J M Prats

1
Es llegeix en minuts

El PSOE ha assegurat a Podem que en el document de 20 propostes que li va presentar en la reunió a tres amb Ciutadans de dijous passat hi havia "un 70% de possibles punts de trobada". Per això, ha retret al partit de Pablo Iglesias que trenqués "unilateralment qualsevol possibilitat de negociació" al convocar les seves bases a una consulta abans de rebre la seva resposta sobre el document, fet que va provocar la "sorpresa" dels socialistes.

En una carta al líder de Podem, Antonio Hernando, portaveu de la comissió negociadora del PSOE, ha afirmat que en vista d'aquesta coincidència "resulta difícil sostenir que l'acord no ha sigut possible per culpa del programa i molt menys sense intentar-ho. És una llàstima". I afegeix una acusació: "Pensàvem que era possible treballar per incorporar noves polítiques que constituïssin el programa del Govern del canvi".

Notícies relacionades

Hernando sosté en la missiva que 140 mesures de les 200 que inclou el pacte del PSOE amb Ciutadans eren coincidents amb les postures de Podem. "Hem comprovat que en algunes polítiques essencials coincidim, com són educació o sanitat. En altres com regeneració democràtica o lluita contra la corrupció és evident que partim de posicions molt pròximes", afegeix.

Els socialistes, explica, només haurien rebutjat de ple dos punts. Es tracta de la defensa del dret a decidir i la seva aposta per un Govern en coalició amb PSOE, Podem, En Comú Podem, En Marea, IU i Compromís, deixant fora Ciutadans. Hernando afirma que el PSOE ha realitzat aquesta anàlisi malgrat donar per trencades les converses "per respecte" al document, als votants de Podem i a "tota la societat espanyola", i perquè el seu partit compleix els seus "compromisos".