Urtasun s'encarregarà de negociar amb Podem i BComú una confluència d'esquerres

ICV aprova per àmplia majoria els nous membres dels seus òrgans directius

 

  / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

El portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, serà l'encarregat de negociar amb altres partits com Podem o BComú, la formació d'Ada Colau, la configuració d'un espai polític d'esquerres estable, cosa que el converteix en un dels homes forts del partit.

L'onzena Assemblea Nacional d'ICV, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona, ha renovat la seva direcció executiva i ha reorganitzat les funcions dels seus màxims dirigents.

Així, la coordinadora nacional Marta Ribas assumirà un paper "més institucional" dins de la formació ecosocialista, mentre que el també coordinador nacional David Cid serà l'"home de partit".

Urtasun, amb aquesta nova executiva, es converteix en un dels homes forts del partit, ja que a més de ser-ne el portaveu i assumir l'àmbit de les relacions internacionals, portarà en persona les negociacions amb Podem Catalunya i BComú, entre altres, per crear un nou 'subjecte polític' català que aglutini les esquerres.

EL REPTE 

Notícies relacionades

Aquesta tasca no és menor, ja que tant ICV com Podem Catalunya i BComú aposten de forma decidida per construir un nou espai polític català, que superi l'etapa de les coalicions electorals, després de l'èxit de les candidatures de confluència en els comicis municipals i en les generals.

Així mateix, Laia Ortiz Josep Vendrell s'encarregaran, respectivament, de coordinar les relacions amb el Congrés i amb l'Ajuntament de Barcelona. La nova comissió executiva, que passa dels a 63 membres i que ha sigut avalada a l'Assemblea Nacional per 342 vots a favor, 15 en contra, 24 abstencions i 10 nuls, és una direcció "continuista" encara que amb renovació generacional a l'incorporar 18 noves cares, procedents de l'òrbita dels dos líders nacionals, Marta Ribas i David Cid.