Junts pel Sí proposa a la CUP parlar d'"obediència al 27-S" en lloc de desobediència al TC

Turull proposa posar "en positiu" els termes de la moció presentada pels anticapitalistes per accelerar el procés de ruptura amb l'Estat

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Junts pel Sí ha proposat aquest dijous a la CUP un nou redactat de la moció de la CUP que insta a accelerar la ruptura amb l'Estat i que la Mesa del Parlament va admetre a tràmit dimarts passat amb la condició que fos modificada per no contravenir les lleis. Segons ha explicat el president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, en declaracions a La Xarxa, es tractaria d'eliminar la menció a la desobediència al Tribunal Constitucional i substituir-la per una crida a "obeir" el mandat democràtic del 27-S. Un canvi formal que s'haurà de veure si els anticapitalistes accepten després d'anunciar que no tocarien "ni una coma".

Turull ha explicat que la intenció de Junts pel Sí és plantejar aquesta modificació via esmena per "reafirmar la voluntat de tirar endavant el mandat democràtic dels ciutadans de Catalunya". L'objectiu, ha afegit, és posar "en positiu" el redactat de la moció que insta a "no atendre" la sentència del Constitucional que va tombar la declaració d'inici del procés independentista aprovada pel Parlament el 9 de novembre.

Notícies relacionades

"Preferim parlar més en termes de voluntat de complir el mandat del poble de Catalunya que en termes de desobediència", ha afegit Turull, alhora que ha reclamat "evitar trompades" entre les forces independentistes.

Així mateix, el dirigent de CDC ha retret a la CUP que insti els Mossos d'Esquadra a fer cas omís a les ordres de l'Audiència Nacional: "En l'estadi en què ens trobem, no podem demanar als Mossos i als funcionaris que incompleixin la llei, amb les derivades que això té".