BARÒMETRE DEL CENTRE D'ESTUDIS D'OPINIÓ

En Comú Podem tornaria a guanyar unes generals a Catalunya, segons el CEO

Junts pel Sí venceria en unes eleccions al Parlament i Sí que es Pot duplicaria els seus escons

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En Comú Podem tornaria a guanyar unes generals a Catalunya i Junts pel Sí venceria a les catalanes. Així ho assenyala l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'OpinióCatalunya Sí que es Pot seria el gran beneficiat d'uns nous comicis ja que duplicaria la seva representació al Parlament.

L'aposta pel referèndum beneficiaria les coalicions de l'esquerra alternativa tant al Congrés com al Parlament. A la Cambra catalana passarien dels 11 escons actuals a 21 i 23. La CUP mantindria els seus 10 diputats, mentre que la resta de partits retrocedeixen lleugerament: Junts pel Sí passaria de 62 escons a 56-58. D'aquesta manera, la suma dels dos grups independentistes no tindria garantida la majoria absoluta, que es xifra en 68. Ciutadans baixaria de 25 a 22-23, el PSC de 16 a 13-14 i el PP d'11 a 9-10.

Notícies relacionades

En cas que finalment no s'aconsegueixi la investidura abans del 2 de maig i s'hagin de repetir eleccions generals, En Comú Podem repetiria els seus 12 diputats. L'aposta d'ERC per Gabriel Rufiánprotagonista del debat d'investidura, també seria recompensada, ja que la formació passaria de 9 a 10 o 11 escons. Ciutadans també creixeria, i la seva aposta per la centralitat seria recompensada amb un augment de 5 a 7. El creixement de les dues formacions seria en detriment de Democràcia i Llibertat, PSC i PP, que perdrien un escó cadascun del desembre al juny.

EMPAT TÈCNIC SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

Com ja va passar a l'anterior baròmetre, l'enquesta del Govern torna a registrar un empat tècnic entre partidaris i contraris a la independència de Catalunya. A la pregunta "¿Vol que Catalunya es converteixi en un Estat independent?", un 45,5% va respondre que no i un 45,3% que sí. Els contraris van retrocedir, respecte a l'anterior sondeig, del 48% al 45,5%.