L'alcalde de València dimitirà si un jutge l'imputa per les despeses d'un viatge a Galícia

La Fiscalia ha obert diligències contra Joan Ribó per una reunió d''alcaldes del canvi' després d'una denúncia del PP

L’alcalde de València, Joan Ribó, arriba en bicicleta a l’ajuntament, aquest dilluns.

L’alcalde de València, Joan Ribó, arriba en bicicleta a l’ajuntament, aquest dilluns. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
Laura L. David
Laura L. David

Periodista

ver +

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest dimarts que dimitirà si un jutge obre una investigació contra ell i l'imputa pel viatge a Galícia el mes de novembre passat per assistir a la 'Cimera d'Alcaldes pel Canvi, pel qual la fiscalia ha obert diligències.

El PP va denunciar el viatge davant el ministeri públic al considerar que es tractava d'un acte de "precampanya electoral" pagat amb fons públics. No obstant, Ribó ha dit que està “molt tranquil” per un desplaçament que, segons ha defensat, "no és un acte de campanya”, sinó “una convocatòria oficial" de la qual el seu equip ha remès ja més documentació al fiscal, com la convocatòria oficial de l'acte o les actes de les reunions a les quals va assistir, en què també va participar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

"OBLIGACIÓ" PER "COHERÈNCIA"

Sobre la seva renúncia en el cas que un jutge iniciï la imputació (ara investigació) contra ell, Ribó ha assenyalat que no és que estigui disposat a dimitir, sinó que hi està "obligat” perquè és una persona "coherent" i s'ha d'aplicar a si mateix el que demana a altres partits.

L'alcalde de Compromís entén que “les normes de lluita contra la corrupció són iguals per a un partit i un altre, tant per al govern com per a l'oposició” i ha assegurat que si es dóna el cas farà el que “sempre” ha demanat al PP. “Si hi ha una investigació per part, no del fiscal, sinó del jutge, evidentment s'ha de presentar la dimissió”, ha assegurat.

Notícies relacionades

No obstant, Ribó estima que el procediment iniciat pel grup municipal popular contra ell és “una cortina de fum” contra “tot el problema dels seus 1.000 euros i les seves imputacions”, en relació amb la imputació de la pràctica totalitat del PP al consistori per blanqueig de diners dins del ‘cas Imelsa’.

La Cimera dels Alcaldes pel Canvi es va celebrar els dies 27 i 28 de novembre. Amb Ribó van viatjar quatre regidors, un assessor de premsa, tres funcionaris municipals i un expert en innovació, cosa que va suposar una despesa de més de 7.000 euros en bitllets d'avió, dietes i allotjament.