Quan Aznar també retreia al PSOE la "calç viva"

"Nosaltres mai hem utilitzat calç viva per encobrir cap assassinat", va afirmar l'exlíder del PP el 2004

jrico2285667 former spanish prime minister and president of hon160304172320

jrico2285667 former spanish prime minister and president of hon160304172320 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts

El líder de Podem, Pablo Iglesias, no ha sigut el primer dirigent polític que ha utilitzat la "calç viva" dels GAL per atacar el PSOE i Felipe González. El PP, i ni més ni menys que el seu president d'honor, José María Aznar, va retreure anys enrere als socialistes aquell episodi negre de la guerra bruta contra ETA. Va ser el 2004, molest per la recent derrota electoral després de la seva gestió de l'11-M, quan l'expresident del Govern es va pronunciar en aquests termes en el 15è congrés del PP, el 3 d'octubre del 2004.

Notícies relacionades

"A mi tant me fa que em diguin que sóc com Bin Laden els que el 12 de setembre no van caure a pensar que l'assassí era Bin Laden i es deia Bin Laden. A mi m'és igual que un senyor digui que tinc 200 cadàvers a l'esquena. Ell deu saber quants cadàvers tenen comptats els seus amics, a qui aquest senyor empara i anima. I és clar vull dir amb la cara ben alta i amb les mans bé netes que ni jo ni cap de nosaltres hem usat mai calç viva per encobrir cap assassinat. Mai".

Aznar tampoc havia sigut el primer. Qui va ser la seva mà dreta al PP, Francisco Álvarez-Cascos, havia tret a col·lació la "calç viva" uns anys abans i en seu parlamentària. "Digueu-li a l'expresident González Márquez que l'únic que em preocupa d'aquesta llosa és que no sigui de calç viva", va dir el llavors vicepresident del Govern als diputats socialistes en una comissió del Congrés, el 22 d'abril de 1998.