LA IMATGE DEL PLE D'INVESTIDURA

El petó a la boca de Pablo Iglesias i Xavier Domènech revoluciona les xarxes

"Tant de bo hi hagi més petons a la boca i menys insults. La pròxima vegada que em trobi De Guindos n'hi planto dos", diu el líder de Podem

El petó a la boca dIglesias i Domènech / EL PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El petó a la boca de Pablo Iglesias i Xavier Domènech ha revolucionat les xarxes. Era el dia de la primera intervenció en un ple d'investidura per a tots dos. El líder de Podem ha cedit el testimoni al cap de llista d'En Comú Podem. I després de la intervenció de Domènech, l'ha volgut felicitar amb una abraçada i un petó davant la mirada atònita de Luis de Guindos, ministre d'Economia, i de la resta de la bancada popular.

"No pateixis De Guindos. Només som una fàbrica d'amor", ha tuitejat Raimundo Viejo, diputat d'En Comú Podem, citant Juan Carlos Monedero. "Els petons no es preparen, s'improvisen. M'ha sorprès les cares d'alguns diputats del PP; no passa res perquè hi hagi gent que es besi a la boca. Tant de bo hi hagi més petons a la boca i menys insults --ha comentat Pablo Iglesias en el programa 'Al rojo vivo' de La Sexta--. La pròxima vegada que em trobi De Guindos n'hi planto dos a la galta, que segur que no li van malament; a la boca els restringeixo una mica".

Notícies relacionades

Menys incòmode amb el petó s'ha mostrat Esteban González Pons, portaveu del PP al Parlament Europeu, que ha aplaudit la mostra d'afecte, recuperant un article en què demanava més amor al Congrés. "Gràcies, Pablo Iglesias, per confirmar amb un petó la meva columna d'ahir. Gràcies per llegir-me i complir". 

Ha sigut sens dubte la imatge del dia al Congrés i un dels temes que més comentaris han generat a Twitter, on s'han buscat paral·lelismes amb els petons de Mikhaïl Gorbatxov i Erich Honecker, presidents de l'URSS i la RDA el 1986, el d'Antonio Baños i David Fernàndez, exdiputats de la CUP, en un concert de Los Carradine, el de Madonna i Britney Spears o 'El petó' de Gustav Klimt.