SESSIÓ D'INVESTIDURA

Pablo Iglesias: "Felipe González té el passat tacat de calç viva"

Sánchez replica al líder de Podem que se sent "orgullós" de l'expresident del Govern

El líder de Podem insta el líder del PSOE a deixar el Maquiavel Rivera. / FOTO: J. M. PRATS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La crispada picabaralla que s'ha viscut en el debat d'investidura de Pedro Sánchez amb les afilades intervencions de Pablo Iglesias ha tingut el seu moment àlgid quan el secretari general de Podem ha retret als socialistes un dels episodis més negres dels governs de Felipe González: els GAL.

Després de mencionar l'exministre Carlos Solchaga i les seves polítiques "neoliberals", Iglesias també ha aconsellat a Sánchez que "desconfiï dels consells d'aquells que tenen tacat el seu passat de calç viva", al·ludint al segrest, tortura i assassinat per part dels GAL dels etarres José Antonio Lasa i José Ignacio Zabala, els cadàvers dels quals van ser trobats enterrats en calç viva el 1985.

Però en un altre moment de l'estira i arronsa amb el líder del PSOE, Iglesias ha sigut més explícit i ha esmentat l'expresident: "El seu problema és que li han prohibit pactar amb nosaltres. Ho va dir Felipe González, el que té el passat tacat de calç viva".

"EL PARTIT DEL CRIM D'ESTAT"

Notícies relacionades

Per aquest i per altres episodis dels GAL, Iglesias ha acusat l'expresident González de convertir el PSOE "en el partit del crim d'Estat". Una desqualificació que ha sigut contestada immediatament per Sánchez amb una encesa defensa de l'exlíder del seu partit: "Felipe González és un orgull per als socialistes. Nosaltres no juguem amb el terrorisme, potser perquè l'hem patit a les nostres pròpies files".

Les paraules d'Iglesias han provocat el debat més crispat que es recorda en molt temps a la Cambra, amb aïrades protestes de la bancada socialista, a la qual s'ha acabat encarant el dirigent de Podem fins que li ha retirat la paraula el president del Congrés, Patxi López.