SESSIÓ D'INVESTIDURA

Homs reclama al PSOE més diàleg "a partir de dilluns"

Sánchez reitera el seu oferiment de negociar sobre els 23 punts d'Artur Mas

El convergent equipara el PP i els socialistes pel que fa a la seva posició sobre Catalunya

Intervenció de Francesc Homs i rèplica de Pedro Sánche en el debat d’investidura. / J. L. ROCA / J. M. PRATS / VÍDEO: ATLAS

Intervenció de Francesc Homs i rèplica de Pedro Sánche en el debat d’investidura.
dcaminal33019273 madrid  02 03 2016  francesc homs  durante el deba160302152041

/

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Francesc Homs i Pedro Sánchez han fet aquest dimecres una encesa glossa del diàleg i la negociació. La intervenció del portaveu de Convergència (sota la marca de Democràcia i Llibertat) i les rèpliques del candidat han estat presidides pel bon to. Tot i que això sí. El diàleg que ha reclamat el convergent per "dilluns que ve", una vegada es confirmi el doble fracàs de Sánchez en les dues votacions previstes, versaria sobre el dret a decidir, i el que ofereix Sánchez, sobre aspectes concrets i prendria com a base la llista de 23 punts que Artur Mas va traslladar a Mariano Rajoy el juliol del 2014.

"Si vostès abandonen aquest nou independentisme que han abraçat i se situen en la legalitat democràtica, podem parlar", ha assenyalat un Sánchez que ja dimarts va advocar per "establir ponts de diàleg". I aquests haurien de créixer "si els dos partits esquiven" el que els separa, que no és altra cosa que el dret a decidir.

Homs ha respost que no pensa canviar els seus "postulats" ni mai exigirien a l'altra part que fes el mateix. I ha insinuat que el que es troba amb l'aigua al coll és el candidat del PSOE, perquè la de Convergència "és còmoda", entre altres coses, perquè a Catalunya "sí que hi ha un Govern". I ha sentenciat sorneguer: "Amb les rialles que hi va haver a Madrid quan es negociava al Parlament, i ara...¡ens han guanyat!".

NO COMPTA AMB ELLS

Sánchez, al seu torn, ha deixat clar que en els seus comptes no hi tenen lloc ni CDC ni, especialment dolgut per la intervenció de Joan Tardà, ERC. "No deixarem la governabilitat d'Espanya en mans de partits com Esquerra", és a dir, implícitament tampoc en les de la CDC independentista. 

Notícies relacionades

Tot aquest ball sobre si Sánchez dialogarà o no amb Convergència ha vingut després que el portaveu de Democràcia i Llibertat digués que no hi havia diferència entre el PP i el PSOE pel que fa a la seva posició sobre Catalunya.

També a això ha replicat el candidat a president al demanar al convergent que no homologués els que "van impulsar l'Estatut" amb aquells que "el van boicotejar col·locant, fins i tot, taules petitòries" de firmes per acompanyar el recurs al Tribunal Constitucional.