escàndol en el pp valencià

Rita acalorada

Claus de la 'mascletà' a la defensiva de l'exalcaldessa de València

abertran32929437 valencia 25 2 2016  pol tica  la senadora rita bar160225124932

abertran32929437 valencia 25 2 2016 pol tica la senadora rita bar160225124932

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VALÈNCIA

Ha sigut una 'mascletà'. Rita Barberá ha optat per l'atac per construir la seva defensadefensa al voltant de l'ombra de corrupció que envolta la seva figura després de les detencions de les últimes setmanes al PP de València. L'exalcaldessa de la capital del Túria ha distribuït la seva compareixença en dos flancs: subratllar que no ha comès cap delicte i treure un ventilador de la mida d'un helicòpter perclavar cops a tort i a dret, és a dir, tant a alguns companys del seu partit com a la resta de forces polítiques. "Tot això que estic vivint em té estupefacta i amb neguit pel que està passant a Espanya".

"SÓC UNA PERSONA HONRADA. NO SÓC CORRUPTA"

"Sóc una persona honrada. No sóc corrupta ni des del punt de vista econòmic ni des del moral". Rita Barberá ha negat per activa i per passiva qualsevol vinculació amb una trama corrupta i ha assegurat que "mai es va manipular cap contracte" durant els 24 anys que va ser alcaldessa. També ha negat tenir cap caixa B. "Tot és absolutament fals. Em sembla vomitiu".

"NO DIMITEIXO, ÉS QUE NI M'HO PLANTEJO"

Ferma i rotunda.  "Ho diré clar i molt fort, que no dimiteixo. És que ni m'ho plantejo", ha afirmat Barberá. I ha argumentat aquesta decisió al·legant que si dimitís "estaria assumint una culpabilitat". Acte seguit, ha establert diferències amb Esperanza Aguirre. "Si algú tingués la temptació de comparar-me, ella ha dimitit de presidenta del PP de Madrid, ha dimitit del càrrec orgànic i no de l'institucional (segueix de regidora a la capital espanyola)".

RECADETS A COMPANYS DE PARTIT

L'exalcaldessa de València ha deixat un recadet a tots els companys del partit que en els últims dies li han reclamat que fes un pas enrere. Sense donar noms, els ha acusat de llançar "comentaris precipitats pel complicadíssim moment que viu Espanya" i els ha reclamat "calma, tranquil·litat i temperància". Sí que ha donat noms a l'hora de qualificar Mariano Rajoy com "un bon amic", igual que la número dos del PP estatal, María Dolores de Cospedal.

TOTA L'ARTILLERIA CONTRA LA RESTA DE FORCES

Notícies relacionades

"¿Per què m'acusen amb més crueltat quan no he fet res i hi ha casos de corrupció mil milionaris a Catalunya?" No ha sigut l'única referència de Barberá als polítics que estan situats "al nord de la Comunitat Valenciana". També ha subratllat que això "del 3%" es porta més a Catalunya i ha disparat un seguit de crítiques contra el PSOE i Ciutadans. "¿Per què només es parla de mi i sembla paralitzat el 'cas dels eros d'Andalusia"?", s'ha despatxat contra els "llenguts socialistes". Al partit d'Albert Rivera l'ha atacat per la "pestilència dels seus rumors sobre el seu finançament", a l'insinuar que com pot ser que "un partit que no té estructura" comptés amb tants fons per a la passada campanya de les eleccions generals.

MATAR EL MISSATGER

La dirigent del PP també s'ha deixat anar contra els mitjans de comunicació. "Se'm condemna mediàticament i no passa res. Se'm deixa en un estat d'indefensió i no passa res. ¿Com és possible que una exalcaldessa de províncies, com es diu a l'altiplà, hagi ocupat més pàgines i més tertúlies que la formació d'un nou govern a Espanya?", ha dit. "He patit una condemna mediàtica".