Rajoy: "He parlat amb Rita Barberá i és innocent"

El líder del PP s'oposa a prendre decisions "injustes i irreversibles" en contra de polítics imputats per corrupció

Mariano Rajoy entre Alberto Fabra i Rita Barberá, aquest dimarts a València.

Mariano Rajoy entre Alberto Fabra i Rita Barberá, aquest dimarts a València. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern en funcions i líder del PPMariano Rajoy, ha seguit la seva premissa de no actuar amb "histèria" davant els casos de corrupció que assetgen el seu partit. Així, aquest dimecres, durant una entrevista a Antena 3, ha mantingut les formes al ser requerit per primera vegada per la seva opinió sobre l'exalcaldessa de València Rita Barberá després que el jutge iniciés aquest dimarts els tràmits per imputar-la pel 'cas Imelsa''cas Imelsa'.

"He parlat amb Rita Barberá. Ella diu que és innocent", ha afirmat Rajoy, abans d'advertir que la investigació està sota secret i de demanar esperar a saber "si se l'acusa d'alguna cosa i de què se l'acusa". El dirigent conservador ha esgrimit la presumpció d'innocència i ha recordat que més de 170 membres del PP imputats per diferents delictes han sigut finalment absolts, entre ells, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, o el president de Ceuta, Javier Imbroda. I encara que ha afirmat que hi ha casos molt evidents en què "s'ha de ser implacable", ha considerat que "s'ha de ser just". "Si no, aquestes persones ja no es recuperaran de la condemna mediàtica i del seu partit", ha afegit.

Notícies relacionades

Així mateix, ha criticat que, mentre que els jutges poden trigar fins a 10 anys a dictar una sentència, als partits se'ls exigeixi que en 24 hores prenguin una decisió que pot ser injusta i irreversible només tenint en compte els titulars dels diaris.

A la pregunta de si es va sentir al·ludit pel discurs d'Esperanza Aguirre quan va presentar la seva dimissió com a presidenta del PP de la Comunitat de Madrid, Rajoy ha recordat que Aguirre té consellers del seu govern a la presó i imputats, cosa que no li passa a ell. "Jo no tinc a ningú del meu govern a la presó", ha recalcat. Qui tingui orelles...