EL 'CAS IMELSA'

El jutge inicia els tràmits per imputar Rita Barberá

El Senat trasllada al Tribunal Suprem la petició per acreditar la condició d'aforada de l'exalcaldessa i determinar el tribunal competent per investigar-la

abertran30423524 valencia 16 7 15  politica senadores territoriales160209140930

abertran30423524 valencia 16 7 15 politica senadores territoriales160209140930

2
Es llegeix en minuts
Laura L. David
Laura L. David

Periodista

ver +

La imputació de l'exalcaldessa de València Rita Barberá Rita Barberá és a prop. La Mesa del Senat ha acordat aquest dimarts traslladar al Tribunal Suprem la sol·licitud de certificació acreditativa de la condició de senadora de Barberá formulada pel jutge que instrueix el 'cas Imelsa' per determinar si és competent per investigar-la.

Aquest dimarts, en un error de procediment, el jutge d'instrucció número 18 de València havia dirigit un escrit al president del Senat, Pío García-Escudero, en què demanava que acredités la condició d'aforada de Barberá, cosa que li impediria investigar-la i l'obligaria a remetre la causa al Suprem.

No obstant, el vicepresident de la Cambra alta, Pedro Sanz, ha explicat després de la reunió de la Mesa que "no correspon al Senat contestar al jutjat" i que és el Suprem el que ha de comunicar a l'òrgan judicial inferior si l'exalcaldessa valenciana té o no la condició de senadora.

Així ho han confirmat també fonts de l'alt tribunal, que expliquen que el magistrat hauria d'enviar una exposició raonada amb els motius pels quals considera que Barberá ha de ser citada a declarar com a imputada, informa Margarita Batallas. Si l'assumpte prospera, el Suprem llavors haurà de sol·licitar al Senat un suplicatori perquè l'exalcaldessa pugui ser jutjada.

LES INDAGACIONS

Notícies relacionades

El jutjat d'instrucció número 18 de València investiga el suposat cobrament de comissions a canvi de contractes fraudulents, el blanqueig de capitals i la seva possible derivació en un suposat finançament il·legal del PP de València. Aquest mateix dimarts, la cadena SER avançava que la Fiscalia Anticorrupció sol·licitaria al jutge la imputació de Barberá davant les sospites que l'exregidora hagués pogut participar en el blanqueig de 50.000 euros de la caixa b de València.

L'expresident valencià Francisco Camps va posar aquest dilluns la mà al foc per Barberá, Alfonso Grau i per "tots els espanyols" que no tinguin una sentència ferma, inclosos -va afegir- els líders de Podem Juan Carlos Monedero, Íñigo Errejón i Pablo Iglesias.

Nova entrada de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament de València

Mentre s'anava encarrilant la situació judicial sobre l'exalcaldessa, l'Ajuntament de València rebia aquest dimarts una nova visita de la Guàrdia Civil. En aquesta ocasió, diversos agents s'han presentat al consistori després de les 13 hores per recollir documentació sobre l'organització de la Mostra de València Cinema del Mediterrani de l'any 2006. En aquella època, el seu responsable polític era la llavors regidora de Cultura María José Alcón, l'actual dona d'Alfonso Grau i detinguda en l'operació Taula i posada en llibertat amb una fiança de 150.000 euros. Les adjudicacions per celebrar la Mostra estan sota la lupa del cas. Alcón en parlava en les converses gravades per Marcos Benavent, el penedit exgerent de l'empresa pública Imelsa.