Iglesias avisa el PSOE: "Si pacten amb C's hauran elegit emprendre un viatge amb el PP"

El secretari general de Podem espera que el que estiguin negociant els socialistes sigui l'abstenció del partit d'Albert Rivera

Iglesias avisa el PSOE: "Si pacten amb C's hauran elegit emprendre un viatge amb el PP"

JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Després de la maratoniana reunió d'aquest dilluns i abans de les previstes per a aquest dimarts, el secretari general de PodemPablo Iglesias, ha tornat a insistir en el seu rebuig a un govern de PSOE i Ciutadans, ja que, al seu parer, això implicaria que els socialistes haurien "elegit emprendre un viatge amb el PP". Segons ha explicat Iglesias a la cadena SER, aquests dos partits no compten amb prou vots per tirar endavant la investidura i es veuran obligats a negociar amb els populars, que és el que sempre ha volgut el partit d'Albert Rivera.

El líder del partit morat ha confiat que les negociacions entre PSOE i C's -aquest dilluns Pedro Sánchez i Rivera es van reunir durant una hora en secret mentre tenia lloc la reunió a quatre- siguin per aconseguir l'abstenció dels diputats de la força taronja, que permetria que tirés endavant un Executiu de PSOE, Podem, IU i Compromís, encara que aquesta opció és improbable després de les reiterades negatives de Rivera.

NEGOCIAR FINS AL FINAL

Notícies relacionades

De fet, Iglesias ha avisat el PSOE que "en política no es pot nedar i guardar la roba" i pretendre pactar a dreta a esquerra, com diuen els socialistes. "Si aconsegueixen que s'abstinguin, bona feina, però si el PSOE es planteja que hi pot haver govern negociant simultàniament amb Ciutadans i amb Podem, nosaltres diem que no és possible", ha dit Iglesias, i ha assegurat que el seu partit seguirà a la taula de negociació "fins al final". "M'hi deixaré la pell perquè l'acord sigui possible, és el que ha votat la gent", ha afegit.

Els negociadors de Podem es reuniran aquest dimarts amb els del PSOE a les 16.00 hores i després s'hi sumaran els d'IU i Compromís. Paral·lelament, el mateix Iglesias es reunirà amb els portaveus d'ERC i Democràcia i Llibertat, Joan Tardà i Francesc Homs. El líder de Podem s'ha mostrat confiat a poder aconseguir que aquests dos partits facilitin un "govern de progrés".