ERC anima Podem a no defallir davant el PSOE amb el referèndum

Joan Tardà desafia els socialistes a ser un partit "modern"

undefined32553418 madrid 26 01 2016 politica primera junta de portav160126171414

undefined32553418 madrid 26 01 2016 politica primera junta de portav160126171414

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Ha sigut una reunió molt interessant". Aquestes han sigut les primeres paraules de Joan Tardà al sortir de la reunió que el grup d'ERC al Congrés ha mantingut amb la delegació de Podem encapçalada per Pablo Iglesias i el cap de llista d'En Comú PodemXavi Domènech. En aquesta frase es trasllueix, de manera condensada, el poc o nul contingut de la trobada de la força lila amb un dels grups independentistes del Congrés, juntament amb Democràcia i Llibertat, és a dir, aquells amb els quals el líder del PSOE no vol a penes tractes. En aquest context, i sent Podem l'únic que manté la bandera aixecada del dret a decidir de Catalunya, Tardà ha explicat que en el conclave els republicans han "animat" Podem a no defallir i a mantenir "el tipus" i la proposta del referèndum viva a les reunions que s'acosten amb el PSOE.

Notícies relacionades

De fet, poc després de la reunió amb ERC, la força de Pablo Iglesias ha iniciat la segona reunió a quatre, amb socialistes, Compromís Izquierda Unida, que si segueix el guió previst ha d'abordar avui el model territorial, quart punt programàtic dels cinc de l'índex acordat dilluns.

Tardà, flanquejat per Gabriel Rufián i Santi Vidal, ha desafiat el PSOE a demostrar que és un "partit modern" acceptant el sentiment "majoritari" de la societat catalana, que "en un altíssim percentatge" recolza la celebració d'un referèndum d'autodeterminació. "A veure si Podem aconsegueix a la primera el que a nosaltres se'ns ha negat fins a 18 ocasions", ha assenyalat Tardà que a penes podia dissimular el seu escepticisme sobre la viabilitat real de la proposta, donat el veto expressat diverses vegades del PSOE.