Iglesias: "El referèndum no és una línia vermella, és una proposta. La millor"

Nega haver tractat amb arrogància Sánchez i es mostra disposat a cedir en la negociació

 

  / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

En l'antesala de la macronegociació entre PSOE, Podem, IU i Compromís que reuneix aquest dilluns a la tarda 23 persones23 persones al Congrés, Pablo Iglesias nega que la consulta a Catalunya constitueixi una condició indispensable per arribar a un acord de Govern. "El referèndum no és una línia vermella, és una proposta i, al nostre judici, és la millor. Mai hem dit que tinguem una línia vermella o que posem un veto", ha assenyalat el secretari general de Podem en una entrevista a La Sexta.

Iglesias ha assegurat que està disposat a escoltar "altres propostes i altres alternatives" en la taula de negociació però sempre que es plantegin "sense postures maximalistes". "Si el PSOE té una proposta millor, encantats d'escoltar-la i potser ens convencen", ha afirmat. 

Les seves declaracions d'aquest dilluns disten del que ell mateix va dir en el col·loqui Primera Plana, a Barcelona, quan va assegurar que el referèndum seria una condició sine qua non per investir president si Podem no guanyava les eleccions el 20-D. Va ser el 9 de desembre, en precampanya. L'endemà de les eleccions, en roda de premsa, va insistir: "El referèndum és imprescindible".  El dret a decidir figura en el programa electoral i en el document del partit morat per negociar. 

SENSE POR NI ARROGÀNCIA

Iglesias ha negat que s'hagi comportat amb arrogància en la seva mà estesa a Pedro Sánchez per formar un govern de canvi. "Hem mirat el PSOE d'igual a igual i sembla que això a alguns els molesta", s'ha defensat el líder morat que ha insistit que sempre ha tractat el secretari general dels socialistes amb "respecte", però sense "ajupir el cap". 

Notícies relacionades

El líder de Podem ha demanat a Sánchez "que no tingui por" davant els fantasmes que sacsegen el PP i ha assegurat que ni s'aixecarà de la taula ni està disposat a "acceptar xantatges". 

INDEPENDENTS, NO CÀRRECS PER AL PARTIT

Iglesias no s'ha mostrat disposat a cedir en la seva petició de la vicepresidència, però ha negat reclamar departaments en el govern per a càrrecs de Podem. "No volem ministeris per posar gent de partit", ha assegurat i ha insistit que aquestes carteres les ocuparan professionals, tinguin o no carnet de Podem.