Fernández Díaz sobre les actuacions judicials contra el PP: "No crec en la casualitat"

"Sembla que aquí en l'únic partit on s'han produït casos de corrupció és al PP", diu el ministre

 

  / LUCA PIERGIOVANI

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que "crida l'atenció" que les actuacions judicials en matèria de corrupció només afectin el PP en un moment polític "delicat" i ha subratllat que no creu per norma general "en l'espontaneïtat ni en la casualitat".

En declaracions a Telecinco, Fernández Díaz s'ha referit així als últims casos de corrupció que esquitxen el seu partit, com la detenció aquest dilluns de l'exvicealcalde de València Alfonso GrauAlfonso Grau o la presumpta implicació de l'expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps en la trama de finançament il·legal del partitFrancisco Camps en aquesta comunitat.

TEMPS POLÍTICS I JUDICIALS

Segons el titular d'Interior, i "des del respecte a la separació de poders", crida l'atenció que aquestes actuacions judicials "dia sí dia no" només afectin el PP en dues comunitats autònomes, València i Madrid, quan sembla que els temps judicials "estan afectant els temps polítics".

"Sembla que aquí en l'únic partit on s'han produït casos de corrupció és al PP", ha indicat el ministre. Tot i assegurar que no pretén entrar en l"'i tu més", ha demanat que es tracti altres partits de la mateixa manera.

El ministre ha insistit que ha d'existir una "tolerància zero" contra la corrupció i que "qui ho hagi fet que ho pagui", alhora que ha indicat que no és convenient que els sumaris s'allarguin "indefinidament en el temps" ni es violi el secret de les actuacions.

Notícies relacionades

En aquest sentit, en al·lusió a Camps, ha recordat que l'interessat ha negat les acusacions publicades i ha afegit: "Al·ludir a fonts de la investigació mentre s'està violant el secret de les actuacions no és propi d'un estat democràtic de dret" en què s'han de respectar qüestions com el dret a l'honor de les persones.

A més, el titular d'Interior ha mostrat la seva sorpresa perquè la Guàrdia Civil no hagi cridat a declarar Camps en el període d'investigació si les informacions que el vinculen al presumpte finançament il·legal del PP són certes. Preguntat per l'exalcaldessa de València Rita Barberá, Fernández Díaz ha insistit que sobre ella no pesa cap imputació, ja que ni tan sols ha sigut cridada a declarar com a testimoni.