El segon penedit de Nóos també inculpa Matas

Gonzalo Bernal: "Les decisions estaven acordades; tot passava per Matas"

L'exdirector de la Fundació Illesport assegura que no se celebraven concursos públics

 

  / EFE / ATIENZA

1
Es llegeix en minuts
MARGALIDA VIDAL / PALMA

Tots els dits apunten a Jaume Matas. El segon acusat a prestar declaració en el judici del 'cas Nóos' 'cas Nóos'Gonzalo Bernal, assenyala l'expresident balear com a màxim responsable de la presumpta trama corrupta creada al voltant de l'Institut Nóos, l'entitat presidida per Iñaki Urdangarin.

Bernal, que va ser director de la Fundació Illesport, assegura que no se celebraven concursos públics, que les decisions de contractar l'empresa del cunyat del Rei i de Diego Torres "ja estaven acordades" i que "tot passava per Matas". Així mateix, ha explicat que el Govern balear va elegir l'Institut Nóos "per la persona que hi havia darrere, que era Iñaki Urdangarin". El segon penedit del procés, que va arribar a un tracte amb la Fiscalia Anticorrupció, s'enfronta a una pena de presó d'entre vuit i 11 anys pels delictes de malversació, prevaricació, frau i tràfic d'influències.

Notícies relacionades

L'imputat ha admès que, quan va ser gerent d'Illesport entre els anys 2003 i 2007, era l'encarregat d'escriure les actes de reunions que mai es van celebrar. Després de la confessió de dimarts de José Luis 'Pepote' Ballester, exdirector general d'Esports, Bernal és el segon ex alt càrrec autonòmic que inculpa Jaume Matas per les irregularitats.

Ballester era, en el moment dels fets investigats, el superior de Bernal. Aquest ha explicat avui dimecres que Pepote li comunicava "les instruccions i les decisions", però que "no era competència seva acordar els convenis de l'equip ciclista", que comptava amb un pressupost de més de 18 milions d'euros.