El Govern considera que BCN World no forma part del pacte amb la CUP

Munté afirma que el pacte es limita al pla de xoc social

La portaveu carrega contra Foment per la nova crisi de Rodalies

 

  / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern no entén que tingui cap obligació programàtica amb la CUP, arran del pacte que va portar Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat. Segons ha explicat la portaveu de l'Executiu català, Neus Munté, l'acord se circumscrivia al pla de xoc social i a garantir l'estabilitat parlamentària del Govern, sent aquesta, entén l'equip del president, el suport a la principal llei de la legislatura, els pressupostos

No hi ha, o així ho considera el Govern, cap acord que inclogui punts tan sensibles com Barcelona World i la privatització de la ATLL. Al mes de desembre, Junts pel Sí va traslladar una oferta als anticapitalistes que incloïa la suspensió del projecte i que qualsevol projecte que es fes en els terrenys del centre d'oci hauria d'aprovar-se per consens amb la CUP. Això ja no és així. El projecte, després de l'aprovació inicial, està en fase d'al·legacions, segons ha concretat una font de Presidència als mitjans i, pel que ha dit Munté, l'obligació del consens amb la CUP és ara "la voluntat d'arribar al màxim consens possible".

Potser per això, el corrent Endavant de la CUP, en el seu comunicat de dilluns en què posava costa amunt tant el compliment del pacte amb Junts pel Sí com el suport als pressupostos que l'Executiu català presentarà en el segon trimestre, va fer referència al fet que no donaria cobertura a projectes "que destrueixin el territori".

Neus Munté no ha donat més importància al comunicat d'Endavant, el sector dur de la CUP, i ha recordat que el firmant del pacte fa ser la CUP, en el seu conjunt, i no cada una de les seves faccions.

SUMAR NOUS GRUPS

Notícies relacionades

En compliment d'aquest pacte, ha dit la consellera de Presidència, el diàleg de cara a sumar suports per als comptes començarà per la CUP, encara que sempre amb la ment posada a sumar nous grups a la causa. "Necessitem uns pressupostos, entre altres coses, per portar a terme en la seva totalitat el pla de xoc del mateix pacte amb la CUP", ha asseverat. 

Munté ha dirigit les paraules més dures al Ministeri de Foment i a l'Adif, pel nou caos ferroviari d'aquest dimarts. "És un incident molt greu, un cúmul de despropòsits" ha asseverat abans de reclamar, de nou, el traspàs de la gestió de les infraestructures fèrries. "Si no saben gestionar, nosaltres no ens amagarem, hi ha altres operadors a Catalunya als quals no els passa" el que li passa a l'Adif, ha afirmat. El Govern ha xifrat en 100.000 el nombre d'afectats per la incidència d'aquest dimarts.