La fiscalia demana investigar Homs per la consulta del 9-N

La causa s'hauria de tramitar al Suprem per la condició d'aforat

Se'l relaciona amb el sistema informàtic que es va usar per organitzar la consulta

Homs no entén la fiscalia. / DAVID CASTRO / Vídeo: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Margarita Batallas
Margarita Batallas

Periodista

ver +

La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya vol investigar Francesc Homs per la consulta del 9-N. El ministeri públic ha demanat als jutges del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que elevin una exposició raonada al Tribunal Suprem per la condició d'aforat del que va ser conseller de Presidència de la Generalitat, segons han informat fonts fiscals.

Aquestes fonts han explicat que "hi ha indicis de delicte" perquè Homs va estar relacionat "amb el sistema informàtic" que es va usar per portar-se a terme la consulta sobiranista.

El TSJC no pot investigar diputats al Congrés, càrrec que ostenta Homs des de les passades eleccions del 20-D. L'únic que pot fer-ho és el Tribunal Suprem.

En la causa que es tramita al Tribunal Superior estan imputats l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau.

Notícies relacionades

Als tres se'ls imputa un delicte de desobediència perquè la consulta es va celebrar sense acatar el mandat del Tribunal Constitucional que va suspendre uns dies abans la celebració d'aquesta.

El Govern, per boca de la seva portaveu, Neus Munté, ha insistit, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que no es va cometre cap delicte el 9-N i que va ser "un procés fonamentalment democràtic", informa Roger Pascual.