LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

El PP emplaça Rita Barberá a donar explicacions per la corrupció a València

El jutge ha imputat 9 dels 10 regidors del grup municipal popular

abertran32628830 valencia 1 2 2016  pol tica  rita barbera con los 160201145911

abertran32628830 valencia 1 2 2016 pol tica rita barbera con los 160201145911

1
Es llegeix en minuts
Laura L. David
Laura L. David

Periodista

ver +

"Ella és qui ha de donar les explicacions corresponents". Amb aquesta contundència s'ha despatxat aquest dilluns el vicesecretari d'organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, al ser preguntat per la imputació de 9 dels 10 regidors del PP a l'Ajuntament de València, arran de la investigació de la suposada trama de cobrament de comissions il·legals a la província de València. "Ella" és Rita Barberá, l'exalcaldessa de la ciutat i actual senadora popular els principals col·laboradors de la qual estan citats a declarar com a imputats.

Maíllo ha donat per fet que Barberá compareixerà pròximament i s'ha remès a les explicacions que doni llavors, tot i que ha recordat que, en aquests moments, no existeix cap acusació formal contra ella ni ha sigut cridada a declarar.

REGIDORS I ASSESSORS

Notícies relacionades

El jutge que investiga la presumpta trama de corrupció vinculada al PP a la província de València ha imputat tots els regidors i assessors del grup municipal popular a l'Ajuntament de València. Estan citats a declarar a partir d'aquest dimecres, quan ho farà en primer lloc l'encara portaveu del grup, Alfonso Novo. Divendres passat, la direcció nacional del PP va dissoldre la cúpula local de València i va imposar una gestora.

La xarxa corrupta que va destapar l'operació Taula, en la qual es va detenir 24 persones, actuava presumptament a nivell local, provincial i autonòmic a les administracions públiques valencianes, i cobrava comissions il·legals d'empreses beneficiades que podrien arribar fins al 3% per contractes arreglats de forma fraudulenta.