EL NOU CONSELL EXECUTIU

Puigdemont ofereix a Ferran Mascarell ser delegat del Govern a Madrid

L'Executiu català subratlla el perfil "dialogant" de l'exconseller de Cultura

Miquel M. Gamisans serà el secretari de Comunicació de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha ofert a Ferran Mascarell, conseller de Cultura en els dos governs d’Artur Mas, el càrrec de delegat de la Generalitat a Madrid. L’oferiment queda ara pendent de la resposta de Mascarell, un exsocialista que ja va ser conseller amb Pasqual Maragall i a qui Mas va fitxar el 2010 per al seu projecte. Fonts de l’Executiu català van explicar l’elecció del que també va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona com una aposta «per un perfil dialogant» a la capital d’Espanya davant l’etapa que s’acosta.

Si acaba acceptant el càrrec, Mascarell cobriria finalment el lloc que va deixar vacant just abans de l’estiu passat Josep Maria Bosch, home pròxim a Duran Lleida, que va renunciar a les seves funcions quan CDC i Unió van trencar la seva federació.

Notícies relacionades

I és que el Govern bipartit comença a prendre forma, no solament amb els que donaran la cara davant la ciutadania, sinó també amb aquells fontaners que mantindran el pols per l’equilibri entre CDC i ERC. Els republicans ocupen ara àrees que els van estar vedades, fins i tot, en temps del tripartit, al cor del Palau de la Generalitat. 

Així, Miquel Martín Gamisans ha sigut nomenat per ERC com a secretari de Comunicació del Govern i farà de contrapoder (o viceversa, segons com es vulgui veure) del seu homòleg de Difusió i Atenció Ciutadana, el convergent Jordi Vilajoana. Martín Gamisans (Mollerussa, 1980) va ser cap de premsa d’ERC al Congrés (2004–2008), director de comunicació d’Òmnium Cultural (2002–2004) i va realitzar diversos treballs com a consultor. El març del 2013 va fundar l’empresa Zip Zap Social PR, dedicada al màrqueting i la publicitat. També ha sigut un col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació i fa un mes va ser nomenat director de continguts de La Xarxa.