JUDICI PEL 'CAS NÓOS'

El tribunal accepta com a proves correus d'Urdangarin al seu sogre i a Corinna

En un 'e-mail' demanava a Joan Carles ajuda per a un congrés de València

Les magistrades accepten diversos testimonis proposats per Diego Torres

icoy32389659 politica  caso noos  correo  electronico  de  i ak160112200707

icoy32389659 politica caso noos correo electronico de i ak160112200707

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El tribunal que jutja la presumpta malversació de fons públics a través de l’Institut Nóos va admetre com a prova documental un correu electrònic remès per Iñaki Urdangarin al seu sogre, Joan Carles I, i un altre de dirigit a la princesa Corinna Sayn Wittgenstein, segons ha pogut comprovar aquest diari. Aquests dos e-mails han sigut aportats a la causa, juntament amb molts d’altres, per l’advocat Manuel González Peeters, defensor de Diego Torres, l’exsoci del marit de la infanta Cristina. Les magistrades, no obstant, han desestimat la declaració de l’anterior rei i de la princesa Corinna. 

El primer correu que serà examinat és un que va remetre Urdangarin el 10 de setembre del 2004 al seu sogre en què li demana ajuda per agilitzar el patrocini de l’empresa francesa d’objectes de luxe Louis Vuitton amb l’objectiu de finançar la trobada internacional Valencia Summit que l’Institut Nóos estava organitzant per al mes d’octubre d’aquell mateix any, així com perquè mediés perquè assistissin al congrés importants personalitats del món de l’esport, com Bernie Ecclestone (F-1) o Joseph Blatter (FIFA).

«Senyor, tal com li he anticipat per telèfon, li adjunto el tema que li volia exposar. Li dono les gràcies per endavant», va escriure Urdangarin. Tot seguit li demana al seu sogre «dos minuts» per explicar-li en què consisteix el congrés de València. Després li prega «un parell de gestions». La primera, que aconsegueixi, «en la mesura que fos possible», la presència de personalitats de l’esport. «Podrien venir si el Senyor els anima a acceptar la invitació», relata. I la segona, si podia contactar amb el propietari del grup Vuitton, Bernard Arnault. «Potser amb un impuls del Senyor, el temps no correria tant i el senyor Arnaud [sic] decideix amb rapidesa».

Notícies relacionades

LA PRINCESA I ELS TESTIMONIS / L’e-mail remès a Corinna és del març del 2005. «Estimada Corinna, uns quants dies després de la nostra reunió i acabat d’arribar de Chicago, m’agradaria saber com et va anar la reunió amb la gent de Laureus. He pensat molt en tu aquesta setmana i m’imagino que no ha sigut la millor», li comenta en anglès Urdangarin. La princesa va intentar col·locar Urdangarin a la Fundació Laureus, una entitat que impulsa projectes vinculats a l’esport.

Les magistrades també han donat el vistiplau a correus d’Urdangarin a la infanta Cristina, a Torres i a altres persones del seu entorn. El tribunal, a més, ha acceptat la declaració de 21 testimonis proposats per l’exsoci d’Urdangarin, entre ells, Carlos Espinosa de los Monteros, alt comissionat per a la Marca Espanya, i l’alpinista Edurne Pasaban, que va participar en un dels fòrums organitzats per l’Institut Nóos.