Forcadell diu que el Parlament complirà la legalitat espanyola fins que n'hi hagi una de catalana

La presidenta de la Cambra sosté que la negociació per investir Puigdemont ha "erosionat" l'independentisme

aleria31772657 barcelona 9 11 2015   politica  carme forcadell an160111102439

aleria31772657 barcelona 9 11 2015 politica carme forcadell an160111102439

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Parlament de CatalunyaCarme Forcadell, ha sostingut aquest dilluns que la Cambra complirà la legalitat espanyola fins que n'hi hagi una de catalana. A més, ha confirmat que els tres mesos de negociació entre Junts pel Sí i la CUP, que han culminat amb la investidura del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha provocat desgast en l'independentisme: "Hem de ser sincers i admetre que aquests tres mesos han erosionat el procés i la confiança, però crec que aquesta confiança hi torna a ser".

Forcadell ha demanat en una entrevista a TV-3 autocrítica tant als 62 diputats de Junts pel Sí com als 10 de la CUP, i ha comparat l'acord d'investidura amb unes ferides que es tanquen i deixen cicatrius "que recorden fins a quin punt ha sigut difícil arribar fins aquí".

Preguntada sobre el tuit que va publicar després del 'no' de la CUP a Mas la setmana passada en què va demanar excuses per haver confiat que els anticapitalistes investirien Mas, ha asseverat que no es tractava d'un retret a la CUP sinó d'una disculpa "per haver sigut molt vehement" i haver confiat en la investidura.

Així, ha admès haver-se vist expresidenta abans de temps per la interrupció de la legislatura si no hi hagués hagut investidura: "Em veia [expresidenta] més dijous que divendres. A partir de divendres hi va començar a haver un fil d'esperança".

COMPLIR LA LEGALITAT

Al ser preguntada pel recurs presentat pel Parlament davant la providència del TC que suspèn la declaració de ruptura aprovada per la Cambra catalana, Forcadell ha justificat l'acció com un exercici de defensa perquè "el Parlament és una institució de Catalunya i no només d'uns grups parlamentaris". "Nosaltres complirem sempre la legalitat: complirem la legalitat espanyola fins que tinguem la legalitat catalana", ha explicat.

Notícies relacionades

TC suspèn la declaració de rupturaINFORMAR EL REI PER CARTA

Forcadell ha dit que encara no sap si anirà a Madrid a informar el Rei de l'elecció de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat --acció prèvia a la presa de possessió--, i ha assegurat que el tràmit es podria fer per carta en cas que Felip VI no la pogués rebre.

Madrid Carles PuigdemontGeneralitat Felip VI Segons la presidenta, la resposta que rebin de la Casa Reial "no altera" el calendari previst per a la presa de possessió perquè no és imprescindible reunir-se amb el Rei en persona.

Casa ReialRei