EXEMPLE REAL

El cas de la "veïna" de Valladolid que va utilitzar Pedro Sánchez en el 'cara a cara' és real

Carmen Albillo, i el seu marit José, van veure com la Junta de Castella i Lleó (PP) els reduïa la prestació per dependència de 381 euros a 31

"El pare de Rajoy té unes despeses de més de 5.000 euros al mes. El que vull és que el pare de Rajoy sigui com el de tothom, que provin de viure amb 31 euros" assegura

pedro-snchez

pedro-snchez

2
Es llegeix en minuts
JOAN GUILLÉN GARFIAS / BARCELONA

Un dels moments més destacables del 'cara a cara' que va enfrontar el líder del PSOEPedro Sánchez, amb el president de l'ExecutiuMariano Rajoy, va ser quan el candidat del partit socialista va esgrimir que una "veïna d'un poble de Valladolid" s'havia vist afectada per les retallades de la llei de dependència. Sánchez va assegurar que la família va passar de cobrar 381 euros el 2011 a percebre, des de l'agost del 2012, "31 euros al mes". 

"1 euro al dia de prestació. Vostè ha convertit una prestació de l'Estat en una almoina del seu Govern" va sentenciar el candidat socialista. I el president li va respondre que "arriba vostè aquí, fa grans afirmacions i ni les demostra". Rajoy va presentar, llavors, dades estadístiques defensant que el seu Govern havia apujat un 50% el pressupost d'aquesta llei i va sentenciar: "vostè mostra la carta d'una veïna i aquestes són dades reals". "Vostès han retallat en gairebé 2.000 milions la llei de dependència", replicava Sánchez.  

PARALITZAT EL COSTAT DRET

Pocs dies després es va demostrar que el cas que el líder del PSOE va utilitzar per exemplificar les retallades del Govern del Partit Popular era cert. Aquella "veïna" de Valladolid és Carmen Albillo, de 65 anys, i resident a la localitat de Rueda. Des de fa anys cuida el seu marit, José Pérez Pocero, de 70 anys, que arran d'una operació quirúrgica, que "va sortir malament" --segons afirma la seva dona en el programa 'Espejo Público' d'Antena 3--, per tractar un tumor auditiu va quedar amb el costat dret paralitzat.

Més vídeos en Antena3

El matrimoni, que viu al carrer Caridad Española, va viure, amb malestar, com la Junta de Castella i Lleó els va enviar l'agost del 2012 una carta anunciant-los la reducció en la prestació. Des d'aleshores Carmen no ha parat de lluitar per recuperar els 381 euros. "¿Si no lluitem nosaltres qui ho farà?", va afirmar en la seva intervenció televisiva. "Jo el que vull és una mica de qualitat de vida". Com a exemple, a més de la retallada afirma que "he demanat una rampa per al meu marit i me l'han denegat perquè l'any passat em van posar una dutxa per poder-lo banyar".

VA DEMANAR AJUDA A PEDRO SÁNCHEZ

Carmen ha de cuidar el seu marit tot el dia i assegura que no cobra "la pensió". Per això al sentir el desemparament de l'Administració va enviar diverses cartes al PSOE de Valladolid adjuntant la carta de la Junta de Castella i Lleó, governada pel PP. Assegura que "tinc les meves idees i són socialistes, jo en sóc simpatitzant i el meu marit és afiliat" --va ser alcalde de Rueda entre el 2003 i el 2007-. A més, al maig va anar a un míting de Pedro Sánchez a Valladolid. Allà li va poder explicar el seu cas al candidat socialista, que li va dir que intentaria ajudar-los.

Notícies relacionades

"El meu cas no és aïllat" assegura. "Molta gent ho està passant malament" i per això mateix "vull que la llei de dependència segueixi endavant". "Els diners es poden treure de qualsevol altre lloc, i sobretot per als més necessitats". Denuncia, a més, que el pare de Rajoy --també discapacitat-- "està molt ben cuidat", perquè "està amb infermeres i a la Moncloa". "El pare de Rajoy té unes despeses de més de 5.000 euros al mes, el que vull és que el pare de Rajoy sigui com el de tothom, que provin de viure amb 31 euros" assegura.

Va afirmar sentir-se molesta amb les persones que diuen que "no sóc real". Jo "no sóc com la nena de Rajoy", va dir.