BARÒMETRE A INTERNET

'El Periòdic d'Andorra' publicarà una enquesta diària sobre el 20-D des d'aquest dimarts

La web del diari mostrarà cada 24 hores fins dissabte l'evolució en escons i percentatge de vots

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Periòdic d’Andorra’ publicarà una enquesta diària sobre les eleccions generals del 20-D a partir d'aquest dimarts. La web del diari oferirà un ‘tracking’ cada 24 hores fins dissabte que permetrà conèixer l'evolució tant en escons com en percentatge de vot.

‘El Periòdic d’Andorra’ porta a terme aquesta iniciativa davant l'immobilisme del Parlament espanyol, que es nega a adaptar la llei electoral a la realitat digital del segle XXI. La legislació prohibeix publicar o difondre enquestes des de cinc dies abans de les votacions. No obstant, tant els partits (finançats amb diner públic) com algunes empreses contracten aquest tipus de ‘trackings’ per conèixer les tendències de l'última setmana de campanya. Amb aquest sondeig, tots els ciutadans podran accedir a la mateixa informació que tenen les elits.

DOS EL DIA DE REFLEXIÓ

Notícies relacionades

El primer sondeig el publicarà ‘El Periòdic d’Andorra’ aquest dimarts a les 12.00 hores i constarà de 750 entrevistes. Dimecres a la mateixa hora s'actualitzaran els resultats amb la incorporació de 600 entrevistes més. Dijous se n'hi afegiran 700 més. Divendres, 750, i dissabte, dia de reflexió, hi haurà dues entregues. La primera, també al migdia, constarà de 800 entrevistes, mentre que la segona, a les 23.00 hores, tancarà els ‘trackings’ amb 950 enquestats.

D'aquesta manera, els electors podran acudir a la seva cita amb les urnes amb dades actualitzades. Les últimes enquestes que la llei sí que permet publicar a Espanya indiquen que hi ha encara molts indecisos i que el resultat segueix molt obert. A PP i PSOE s'hi han sumat aquesta vegada en la competició Ciutadans i Podem, cosa que converteix els comicis en uns dels més disputats de la democràcia.