ELECCIONS GENERALS

Rivera redueix el pols electoral a PP o Ciutadans

El candidat de C's insisteix que mai recolzarà "ni un Govern de Rajoy ni un de Pedro Sánchez"

Albert Rivera, candidat de Ciutadans a la presidència del Govern, al Fòrum Europa Tribuna Catalunya.

Albert Rivera, candidat de Ciutadans a la presidència del Govern, al Fòrum Europa Tribuna Catalunya. / CIUTADANS

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

Les coses li estan anant de cara a Albert Rivera en aquesta campanya electoral. És tal la seva satisfacció, la seva felicitat pel que diuen les enquestes, la seva eufòria perquè fins i tot els seus amics a Veneçuela treuen bons resultats, que aquest dilluns, en un esmorzar informatiu, no ha tingut embuts a l'hora de donar per mort el PSOE i ha situat el seu partit, Ciutadans, "com l'única alternativa a Mariano Rajoy”. Els comicis del pròxim 20-D es reduiran, ha assegurat Rivera, a un pols entre PP i C's. "Si en les autonòmiques del 27-S vam guanyar Catalunya al PP i al PSOE, i el pròxim dia 20 torarem a fer-ho, enviarem el bipartidisme a l'oposició” ha destacat Rivera, que ha tornat a recordar que ell mai recolzarà "ni un govern de Rajoy ni un govern de Sánchez". 

Notícies relacionades

No ha dit res, no obstant, sobre un hipotètic suport de C's a la investidura de Soraya Sáenz de Santamaría, a la qual algunes veus assenyalen, en la batejada com a 'operació Menina', com a pròxima presidenta de l'Executiu central en lloc de Rajoy, si guanya el seu partit. Rivera, que aquesta nit participarà en el debat de candidats organitzat per Atresmedia, on precisament coincidirà amb Sáenz de Santamaría, ha confessat que no li "passa pel cap que el PP hagi organitzat una campanya electoral com ha fet per posar-la a ella de presidenta". "Al·lucino amb la possibilitat que sigui així", ha subratllat.

Animat per l'alta expectació que ha tingut la seva participació al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Rivera ha pres aires d'estadista. Ha detallat els eixos principals de la seva política econòmica i fiscal, les seves prioritats en matèria educativa i els seus objectius en política internacional. Ha parlat també, en resposta a les preguntes dels assistents a l'esmorzar, sobre el corredor mediterrani (que considera fonamental), sobre la seva idea de desenvolupar un nou estatut del contribuent (que compensi les petites empreses afectades per administracions moroses) i sobre la gestió del sistema sanitari ("on els que prenguin les decisions han de ser els metges", ha defensat).En la mateixa línia, el líder de C's ha fet una crida a canviar amb la "vella política", cosa que implica, entre altres coses, que sigui inviable la seva participació en un govern tripartit amb PP i PSOE. Sí que ha valorat incorporar independents en un possible govern de C's: "No em fa por el talent, em fa por la mediocritat", ha subratllat.