Els riscos de votar Rivera (segons el PP)

Els populars alerten que Ciutadans pot pactar amb Sánchez

Jorge Fernandez Díaz , candidat del PPC, en un míting a Castelldefels

Jorge Fernandez Díaz , candidat del PPC, en un míting a Castelldefels / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
NEUS TOMÀS / BARCELONA

Objectiu PP: atacar Ciutadans. Primer va ser el candidat popular a Catalunya, Jorge Fernández Díaz, que a Castelldefels va destacar la importància que té l'experiència a l'hora de governar, més enllà de "la bona oratòria" i l'habilitat d'Albert Rivera per defensar-se en els platós de televisió. I pràcticament a la mateixa hora, la vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, que aspirava a ser la cap de llista a les generals, advertia que votar Albert Rivera és "d'alt risc", perquè, en la seva opinió, aquest vot pot "acabar donant la Moncloa al Zapatero dos, que és Pedro Sánchez". Ciutadans pot ser la crossa que necessiti el PP per mantenir-se en el poder, però fins al dia 20 és el principal adversari. 

Durant un acte de Noves Generacions celebrat a Alacant, Levy va presumir que en l'acte que va protagonitzar a Àvila, "es va poder veure un president Rajoy que es va acostar a tots els veïns, un polític trepitjant el carrer i escoltant-los". Segons la seva opinió, el líder del PP és un president que, "en els anys més difícils d'aquesta democràcia, d'aquesta dura crisi", ha estat "treballant pel futur dels espanyols", i "no des dels platós de televisió, en què alguns es creuen que es treballa per fer-se president del Govern", sinó "calladament, que és la forma de fer-ho amb la més gran de les humilitats". És clar que, en aquesta campanya, si un candidat visitarà els platós i no precisament per debatre amb els seus rivals és el líder popular. De fet aquest dissabte Rajoy no va participar en cap míting per poder preparar-se la seva intervenció nocturna a La Sexta.

¿PROGRAMA O PEGATS?

Notícies relacionades

La dirigent popular també va aprofitar per retreure a Rivera que en lloc d'un projecte polític per a Espanya es limiti a presentar "ocurrències i pegats". "Si els poséssim -a Ciutadans- al capdavant del Govern d'Espanya, no sabríem què passaria. Seria un experiment i, en aquests moments, en què ja hem passat els grans sacrificis i estem començant a notar l'inici de la recuperació, per què no deixar el comandament a qui ha sabut les receptes que funcionaven i la fórmula per treure a Espanya de la crisi", ha convingut.

I de passada, va criticar també el PSOE, que va acusar de no tenir un programa electoral si no "una màquina destructora de tot el que s'ha fet i funciona, de totes les reformes posades en pràctica pel Partit Popular".