Una exdiputada de la CUP recorda que la força va decidir diumenge no recolzar Mas

Isabel Vallet i Quim Arrufat demanen a JxSí que posi un pla de xoc social sobre la taula

1
Es llegeix en minuts

Si dimecres va ser l'exdiputat David Fernàndez el que mitjançant un article a la premsa es va posicionar a favor de facilitar la investidura d'Artur Mas, aquest dijous han sortit a la palestra els seus dos companys de legislatura de la CUPIsabel Vallet i Quim Arrufat. Tots dos han insistit que Junts pel Sí ha de posar sobre la taula un pla de xoc contra l'emergència social per poder avançar les negociacions. Vallet, a més, ha assegurat "respectar l'opinió de Fernàndez", però ha subratllat que la CUP té uns òrgans "sobirans, que són les assemblees i que són les que prenen les decisions. I així, ha recordat, en la jornada de debat nacional de diumenge passat, l'opció majoritària" la de no investir Mas, va obtenir un 80%".

Arrufat, per la seva part, ha assenyalat que la de Fernàndez "no és la posició oficial de la CUP", encara que certament sigui una veu "molt autoritzada" dintre de la força anticapitalista. L'exdiputat ha fet vots perquè l'article de Fernàndez serveixi per desencallar la negociació i perquè "per fi" Junts pel Sí presenti les seves propostes de pla de xoc, perquè, ha dit, la CUP ja està "escandalitzada" per la inacció de la coalició entre CDC i ERC.

CONTRA UN ULTIMÀTUM

Mentrestant, els actuals diputats anticapitalistes Gabriel Serra i Josep Manel Busqueta han advertit, en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), que una oferta d'última hora de JxSí, un "ultimàtum" (una cosa que han considerat pròpia del 'Mas style') davant l'assemblea del 27 de desembre, "sense temps per discurtir-la", podria provocar que l'aval de les bases fos "impossible".

Notícies relacionades

Serra i Busqueta també han reclamat "concreció" al grup de Mas en les negociacions, per poder portar davant la citada assemblea un llistat de "mesures, pressupostos i terminis" sobre el pla de xoc social.

Els dos diputats han explicat també que malgrat el convuls de l'escenari actual, les reunions entre Junts pel Sí i la CUP segueixen i que aquest mateix dijous es reprenen les taules de negociació. "L'únic que demana la CUP és un document de propostes concretes i de formes concretes per desenvolupar-les a les quals estigui disposat Junts pel Sí per no tornar-nos a trobar com diumenge passat, sense res a oferir a la militància", ha abundat Busqueta.