La campanya del PP: martelleig constant sobre la unitat d'Espanya i l'ocupació

Els populars inclouen en els seus espots, cartells i missatges previs a les eleccions la seva aposta per la integritat territorial espanyola

Aznar no participarà en cap míting i Moragas hi treu importància: "Tampoc em sembla cap drama"

El director de campanya del PP, Jorge Moragas, en la presentació dels lemes, l’espot i els cartells dels conservadors de cara a les eleccions generals.

El director de campanya del PP, Jorge Moragas, en la presentació dels lemes, l’espot i els cartells dels conservadors de cara a les eleccions generals. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El director de la campanya del PP, Jorge Moragas, ha presentat aquest dilluns els espots, cartells, missatges i eixos en què els conservadors centraran la seva propaganda electoral en els pròxims dies. En tots hi apareix l'aposta dels conservadors per la continuïtat de la unitat d'Espanya, a més de missatges insistents sobre l'ocupació creada i promesa per Mariano Rajoy i com el cap de l'Executiu "ha capgirat la situació econòmica".

Els populars han introduït en el seu programa electoral un capítol específic sobre la integritat territorial, en què fan una defensa fèrria de la Constitució i de la indivisible unitat d'Espanya. I també preveuen que aquest tema sigui, juntament amb l'ocupació i l'economia, eix de la seva campanya, segons ha explicat Moragas en roda de premsa.

El també cap de gabinet del president del Govern, Mariano Rajoy, ha assenyalat a més que l'apel·lació a la llei i l'Estat de Dret “serà una constant” en els missatges del seu candidat, després que Junts pel Sí i la CUP impulsessin la declaració rupturista declaració rupturistaen què fan una crida a desobeir la legislació espanyola.

L'ABSÈNCIA D'AZNAR

El cap de campanya ha confirmat a més que José María Aznar no participarà en cap míting. “No ha sigut possible encaixar cap participació concreta”, ha argumentat, i tot seguit ha tret importància a l'absència del president d'honor del PP. “Tampoc em sembla cap drama”, ha assenyalat.

Fonts del PP atribueixen aquesta absència no només al fet que el distanciament entre Aznar i Rajoydistanciament  ha augmentat en els últims mesos, sinó també al fet que en un clima en què està per decidir si Espanya s'uneix a la guerra a Síria, després dels brutals atemptats a París del Daesh, la participació de l'expresident que va sumir el país en la intervenció militar a l'Iraq “restaria” més suports dels que sumaria en plena campanya.

EL PSOE, PRINCIPAL ADVERSARI

Notícies relacionades

Per últim, Moragas ha confirmat que el principal adversari del PP fins al 20-D serà el PSOE, per més que algunes enquestes vaticinin que Ciutadans ja sobrepassa el fins ara principal partit de l'oposició. Els populars criticaran les propostes concretes de la força taronja, però el PSOE serà al centre de la seva diana. 

Les enquestes internes del PP revelen a més que el PSOE segueix sent el segon partit en intenció de vot, i per això Moragas considera que els sondejos que eleven Ciutadans li donen una “representació excessiva”.