CONFLICTE ENTRE ADMINISTRACIONS

Mas-Colell denunciarà l'ús polític del FLA per part de l'Estat

El conseller explica que "Catalunya està intervinguda" i que les noves condicions la poden col·lapsar

Assegura que hi ha electoralisme i "sarcasme" en el ministeri i li retreu que traspassi tots els límits

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El conseller d'Economia i Coneixement en funcions, Andreu Mas-Colell, ha afirmat que si es confirma que entre les noves condicions que el Govern central posa a la Generalitat per accedir al fons de liquiditat autonòmic (FLA) hi ha la posició política del Govern català sobre el procés sobiranista s'estarà "traspassant una línia que no s'haurà de traspassar". En conseqüència, Mas-Colell ha dit, després del que ha anunciat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que "si la condicionalitat inclou criteris polítics ho denunciaríem a totes les instàncies on ho puguem denunciar".

El conseller ha afirmat que el Govern no pot tenir la "barra" d'afirmar que el Govern català ha amagat informació per valor de 1.300 milions relatius a l'execució de projectes publicoprivats, com ha al·legat Montoro en relació amb la informació detallada a les instàncies europees. Mas-Colell també ha qualificat de "sarcàstic" que un altre dels arguments ministerials sigui que la Generalitat hagi baixat en la valoració que fan les agències de qualificació. "És com si t'estan ofegant i et demanen un certificat de salut, i et diuen que t'ofeguen perquè no disposes d'aquest certificat".

INFORMACIÓ DETALLADA

Notícies relacionades

Per una altra banda, el conseller ha afirmat que la Generalitat remet puntualment la informació sobre els seus comptes a l'administració central, ja que "Catalunya està intervinguda" i ha avisat del risc que si s'afegeixen exigències es podria "col·lapsar" la Generalitat. "Ja tenim un exèrcit destinat a enviar informació a Madrid, no en podem enviar més", ha al·legat.

Mas-Colell no ha donat més detalls de quina serà l'actuació del Govern català més enllà d'assegurar que la quantitat del FLA prevista per a Catalunya està "en la línia" del que "ens devien". I ha atribuït al període preelectoral l'anunci i les condicions efectuades avui pel ministre d'Hisenda, que pretenen "amb aquesta teatralitat intentar transmetre el missatge fora de Catalunya i en part també a Catalunya que és gràcies al Govern central que cobren les farmàcies de Catalunya; cobren perquè els catalans paguen impostos a Madrid i Madrid els paga amb comptagotes".