EL POLS SOBIRANISTA

La CUP revela el seu pla de mínims en l'aspecte social

Entre les 54 mesures proposades es troba la reversió de la privatització d'Aigües Ter Llobregat

Els anticapitalistes exigeixen que la Generalitat es retiri com a acusació en casos per desobediència

1
Es llegeix en minuts

A mitjans d'octubre, i després de gairebé una setmana de llei del silenci davant la premsa, la CUP va organitzar un acte a la UPF en què va revelar que havia elaborat un pla de xoc contra la pobresa basat en 39 mesures, més 15 de referides a les privatitzacions. Aquest dijous, la força anticapitalista ha difós un document, 'Fil a l'agulla', en què detalla les seves propostes.

Les 39 propostes socials s'estructuren en blocs i combinen peticions sobre la pobresa energètica i la dotació de 95 milions d'euros per al Servei Públic d'Ocupació amb la "garantia d'accés a la terra per cultivar aliments per a l'autoconsum mitjançant la constitució de bancs de terres de caràcter públic", per exemple.

Notícies relacionades

En el capítol de les privatitzacions, la CUP demana frenar la venda d'Aigües Ter Llobregat i de l'Agència Catalana de l'Aigua, així com la retirada definitiva dels projectes "privatitzadors" del Consorci Sanitari de Lleida, entre altres. 

Pel que fa al front judicial, la CUP demana que la Generalitat es retiri com a acusació de tots els processos oberts per casos de "persecució políticadissidència o desobediència a lleis injustes". Així mateix, reclama, en l'apartat de la lluita contra la corrupció els Mossos d'Esquadra d'experts en matèria econòmica i financera.