LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

El jutge del 'cas Innova' demana investigar si Prat va pagar a un periodista per rentar la seva imatge

El magistrat aixeca parcialment el secret de sumari d'una peça de la investigació

2
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / TARRAGONA

El jutge que investiga la macrocausa del 'cas Innova' per presumptes irregularitats en el conglomerat d'empreses municipals de Reus (Baix Camp) ha aixecat parcialment el secret de sumari de la primera peça per poder investigar si l'exdirector de l'Institut Català de la Salut (ICS) Josep Prat va pagar al periodista Carles Flo, exdirector del diari 'Avui', perquè elaborés el 2012 un pla de comunicació per rentar la seva imatge.

En una interlocutòria que ha donat a conèixer aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el magistrat dóna a conèixer el contingut de diversos correus electrònics dels quals es podria desprendre que Prat va pagar a Flo amb diners de l'ICS per serveis informatius per rentar la seva pròpia imatge, quan ja estava imputat pel 'cas Innova'. "Pensa que la venjança és un plat que se serveix ben fred", li diu el periodista a Prat perquè que rebati públicament algunes de les acusacions que l'acusen d'irregularitats.

Del contingut del document judicial es desprèn que Prat i Flo haurien pactat una campanya informativa per valor de 15.000 euros. En alguns missatges, Flo també es refereix a una factura que, "com és lògic", no anirà amb el nom del periodista, sinó amb el la seva dona. "Em vas dir al seu moment que havies trobat la manera de facturar-ho a través d'una fundació o alguna cosa similar", detalla un 'e-mail' de Flo a Prat el 2012.

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus, Diego Álvarez de Juan, justifica l'aixecament de part del secret en la intenció d'alleugerir parts d'una peça que té 21 toms, 8.000 folis, 5.000 més d'annex documental i gairebé 30 imputats. "L'instructor ha decidit fer aixecaments parcials del secret d'actuacions per a aquells assumptes no relacionats amb el nucli d'aquesta peça separada", especifica.

Notícies relacionades

En un altre dels correus reproduïts en el text, Flo explica a Prat la necessitat de "buscar una fórmula o manera" de liquidar el cost de la campanya "i no facturar-ho dins de l'empresa de Cabana", especifica. En un altre es refereix a un dinar amb Cabana Pujol, els mateixos cognoms d'un nebot de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, en què Prat li havia dit a Flo i Cabana que fessin "la factura d'abaixada de bandera".

El jutge explica que els documents van ser intervinguts en el primer registre domiciliari que es va practicar el febrer del  2013 a l'expresident de l'ICS i director general d'Innova. El nom de l'exalcalde socialista de Reus Lluís Miquel Pérez, que està entre el mig centenar de persones imputades en el cas, és un dels que també s'esmenten als correus de Flo. Aquest aconsella Prat que demani a Pérez i a CDC que "no el posin als peus dels cavalls".