El líder de Podem a Euskadi dimiteix per diferències amb Pablo Iglesias

Uriarte parla d'"imposició" des de Madrid en la confecció de les llistes i lamenta que els candidats que representaran els bascos no hagin sigut elegits per vots de bascos

El secretari general de Podem Euskadi, Roberto Uriarte, dimarts passat després de suspendre la seva compareixença davant els mitjans.

El secretari general de Podem Euskadi, Roberto Uriarte, dimarts passat després de suspendre la seva compareixença davant els mitjans. / EFE / LUIS TEJIDO

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

El secretari general de Podem a Euskadi, Roberto Uriarte, ha presentat la seva dimissió per desavinences amb la direcció del partit.

Uriarte reclamava que l'elaboració de les candidatures a Euskadi i la formalització dels pactes es fessin de forma consensuada amb la direcció estatal i després de ser ratificades per l'Assemblea Ciutadana d'aquesta comunitat. Però la crisi sorgida aquesta setmana ha culminat amb l'abandonament d'Uriarte, que a través d'un comunicat ha lamentat la "imposició" de Madrid.

Al text, enviat als simpatitzants de la formació morada, Uriarte explica el seu desacord amb la forma d'actuar durant els últims dies per part de la direcció de Podem, que hauria propiciat "que els candidats que han de representar els bascos" no siguin elegits per vots bascos. Segons la seva opinió, aquesta estratègia pot comprometre el futur electoral del partit a Euskadi.

DISCREPÀNCIES A LA LLISTA DE BISCAIA

Notícies relacionades

El principal obstacle ha sorgit durant la confecció de les planxes electorals biscaïnes, ja que des d'Euskadi s'optava pel dirigent d'Equo Juantxo López Uralde, mentre que Madrid hi ha col·locat finalment Eduardo Maura, que va integrar la llista de Pablo Iglesias i que, encara que és biscaí, no està vinculat a cercles d'Euskadi, sinó de Madrid. Finalment, López Uralde liderarà la llista alabesa.

La tensió es va desbordar dimarts quan des de la direcció nacional se li va ordenar a Uriarte que suspengués una roda de premsa, minuts abans que comencés, en què havia d'anunciar les planxes electorals elaborades sense el vistiplau de Madrid.