DISCREPÀNCIES AL PARTIT LILA

Divisió interna a Podem a Euskadi

L'assistència de 25 càrrecs a la marxa que va reclamar la llibertat per a Arnaldo Otegi obre una crisi en el partit

Part de la militància del partit lila considera que hi ha dirigents que actuen com a "submarins" d'EH Bildu

El secretari general de Podem a Euskadi, Roberto Uriarte, en el moment de suspendre la roda de premsa, aquest dimarts, 3 de novembre.

El secretari general de Podem a Euskadi, Roberto Uriarte, en el moment de suspendre la roda de premsa, aquest dimarts, 3 de novembre. / EFE / LUIS TEJIDO

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

Un centenar de càrrecs públics i interns de Podem a Euskadi han exigit "una rectificació" als seus companys de partit que van participar en una manifestació, el 17 d'octubre a Sant Sebastià, que defensava la posada en llibertat d'Arnaldo Otegi. Els firmants del manifest consideren que aquella actuació anava "en contra de les decisions adoptades per l'assemblea ciutadana", màxim òrgan de Podem, i afirmen que hi ha dirigents que estan actuant com "submarins" d'EH Bildu.

La crisi oberta en la força de Pablo Iglesias s'ha fet evident quan el secretari general de Podem a Euskadi, Roberto Uriarte, ha suspès aquest dimarts la compareixença davant els mitjans de comunicació que havia convocat d'urgència per explicar la situació interna del partit en aquesta comunitat. Després de mantenir converses telefòniques amb la direcció del partit a Madrid, i quan els periodistes ja eren a la seu del partit a Bilbao, s'ha decidit que no es faria la roda de premsa.

En l'última reunió extraordinària del consell ciutadà d'Euskadi, prop d'un centenar de càrrecs públics i interns de Podem a Euskadi va presentar un manifest, en què van denunciar "les actuacions portades a terme sistemàticament per alguns càrrecs públics" del partit, que segons el seu parer van contra "la línia ètica i política de Podem Euskadi".

"ÚS DELS MITJANS"

Notícies relacionades

En concret, els retreuen haver assistit, "indicant el càrrec públic que ostenten", a la marxa convocada per reclamar la llibertat del dirigent 'abertzale'. A més, asseguren que els integrants d'aquest sector "fan seguidisme" d'EH Bildu i es comporten com verdaders "submarins" dins de Podem Euskadi. D'igual forma, els acusen de "fer ús dels mitjans de comunicació per mostrar les seves desavinences amb la direcció".

Per tot plegat, manifesten el seu "suport i respecte" al consell ciutadà autonòmic i al seu secretari general, així com als òrgans de direcció estatals, amb Iglesias al capdavant. I exigeixen "una rectificació immediata per part dels junters díscols a través dels mitjans de comunicació, tal com acostumen a fer ells".