cONseLL general d'ICv

Herrera anuncia la decisió de no anar en la llista de confluència a les generals

Joan Herrera.

Joan Herrera. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Un «pas enrere» motivat per «circumstàncies personals, polítiques i vitals». D'aquesta manera va definir ahir el coordinador general d'ICV Joan Herrera la seva decisió de no participar en el procés d'eleccions primàries del qual haurà de sortir la candidatura de confluència d'En Comú Podem per a les eleccions legislatives del 20 de desembre. Herrera ho va anunciar al consell nacional d'Iniciativa a través d'una carta web en què assegura que ha arribat l'hora d'«obrir una nova etapa de futur» en el partit ecosocialista i que «altres que han crescut en la lluita i en l'organització ho poden fer tan bé o millor» que ell.

Notícies relacionades

Un d'aquests pot ser l'actual secretari general d'ICV, Josep Vendrell, que, a diferència del seu cap de files, va comunicar la seva intenció de presentar-se a les primàries, un procés que va començar ahir mateix i que culminarà amb les votacions, entre els dies 4 i 6 de novembre.

Herrera, que va encapçalar la llista d'Iniciativa al Congrés el 2004 i el 2008, ha optat per apartar-se de la primera línia en un moment en què el partit ha apostat -el consell nacional ho va avalar ahir amb un suport del 62%- per integrar-se en una candidatura de confluència d'esquerres en què també s'integraran Barcelona en Comú i Podem, entre altres. Davant aquesta nova etapa, l'encara líder d'ICV va demanar «molta intel·ligència» i va defensar que el nou espai polític ha de nodrir-se de «l'aportació d'una ciutadania que és plural i diversa», perquè, en cas contrari, «passarà a ser un altre dels múltiples capítols frustrats d'una esquerra a la qual, si una cosa li sobra, són les històries de fracassos».