el pols sobiranista

L'oposició aconsegueix dilatar el debat sobre la resolució independentista

La petició de reconsideració i el fet que el PP no estigui constituït com a grup parlamentari dificulten que es voti abans del 9-N

L'oposició aconsegueix dilatar el debat sobre la resolució independentista

CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / JOSE RICO / BARCELONA

Els grups sobiranistes hauran de transitar per dreceres encara desconegudes si volen que la resolució independentista que inicia la ruptura amb Espanya s'aprovi abans del primer debat d'investidura del 9 de novembre. Ciutadans i el PSC han presentat aquest dilluns dues propostes de reconsideració del text de Junts pel Sí i de la CUP, i per tant la Mesa ha hagut de deixar en suspens la tramitació del document sobre la "república catalana" a l'espera de consultar-lo a la junta de portaveus.

La clau resideix en el fet que aquest òrgan directiu no es pot reunir perquè el PPC encara no està constituït com a grup. Els populars tenen de termini fins al dijous 5 de novembre, de manera que si esgoten els terminis, la primera reunió de la junta no es podria fer fins al divendres 6. Després s'haurien de deixar dos dies hàbils per al període d'esmenes, i per tant el ple per votar la resolució no es podria portar a terme fins al dimarts 10, un dia després del primer debat sobre la investidura.