Diputats de JxSí presenten al Parlament un escrit per proclamar la independència

Els parlamentaris es conjuren per "exercir l'autodeterminació" de Catalunya i "proclamar l'Estat català lliure i sobirà"

1
Es llegeix en minuts

Els diputats de Junts pel Sí han presentat aquest dilluns, amb les credencials per obtenir l'acta de parlamentari, un escrit en què es conjuren per "exercir l'autodeterminació" de Catalunya i "proclamar l'Estat català lliure i sobirà".

La promesa que han expressat els 62 diputats de @JuntsPelSi al recollir la seva acta de diputat. #Parlament pic.twitter.com/NYCrewZrjy

Fonts de JxSí han explicat a Efe que els diputats han adjuntat aquest escrit a les credencials i documents que han presentat per obtenir a l'acta de diputat, una funció que han començat a exercir aquest dilluns en el ple de constitució de la nova legislatura del Parlament.

Notícies relacionades

Alguns diputats han publicat a la xarxa social Twitter el text, pel qual prometen respectar la Constitució i l'Estatut encara que ho faran, recalquen, per "imperatiu legal".

No obstant, per "expressió democràtica de la voluntat ciutadana", anuncien que estaran "a disposició del nou Parlament, del president i del Govern català" per "exercir l'autodeterminació" del poble de Catalunya i "proclamar l'Estat català lliure i sobirà".