Chacón imposa la seva llista i deixa fora Navarro

L'exministra guanya el pols a Iceta i col·loca de número dos Germán Rodríguez, la seva mà dreta

Carme Chacón i José Zaragoza, davant l’expresident José Montilla, abans d’intervenir en el consell nacional extraordinari del PSC. / ALBERT BERTRAN

Carme Chacón i José Zaragoza, davant l’expresident José Montilla, abans d’intervenir en el consell nacional extraordinari del PSC.
Carme Chacón intervé en el consell nacional extraordinari del PSC, aquest dissabte.

/

1
Es llegeix en minuts
NEUS TOMÀS / BARCELONA

Carme Chacón ha imposat la seva llista per a les eleccions generals i ha deixat fora de la candidatura Pere Navarro, ex primer secretari del PSC, tot i estar avalat per la seva federació. L'exministra socialista s'ha sortit amb la seva i ha guanyat el pols a Miquel Iceta, líder dels socialistes catalans, confeccionant una llista a la seva mida. Després de quedar fora de la llista per al Congrés, Navarro ha rebutjat anar a la llista per al Senat, han informat fonts del partit.

Chacón ha col·locat Germán Rodríguez, la seva mà dreta, de número 2 de la llista, i José Zaragoza, exsecretari d'organització del partit, en el quart lloc. Maurici Lucena, exportaveu del partit al Parlament, anirà en sisena posició, amb poques possibilitats de sortir. 

Notícies relacionades

Mercè Perea ocuparà el tercer lloc de la candidatura, Lídia Guinart el cinquè i Joan Rangel es presentarà en el vuitè. La simbòlica posició de tancament de la llista per Barcelona l'ocuparà Eulàlia Lluch, filla de l'exministre socialista Ernest Lluch. Els caps de llista de les altres circumscripcions catalanes seran Marc Laumà, per Girona, Mònica Lafuente, per Lleida, i Juan Ruiz, per Tarragona.

Llista cremallera

En el seu discurs d'inauguració del consell nacional del partit, la candidata Carme Chacón ha celebrat que es renovin les llistes en un 76%, i ha agraït el treball realitzat als polítics que no repeteixen en les candidatures. La llista està composta en format cremallera, intercalant homes i dones, com ha destacat la candidata al seu compte de Twitter: "Avui consolidem una conquista que ja és per sempre: homes i dones fent cremallera, cosint el millor vestit per la igualtat".