Felip Puig no veu possible un pacte amb la CUP per investir Mas

Creu que després del 20-D s'obriran nous escenaris de pactes o la convocatòria d'uns altres comicis

1
Es llegeix en minuts
OLGA GRAU / SANT BENET DE BAGES

El conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, no creu que hi hagi possibilitat d'arribar a un acord de Junts pel Sí amb la CUP per formar el Govern abans de les eleccions generals. "No crec que hi hagi investidura ni el 9 de novembre en primera votació ni l'11 de novembre en segona", ha afirmat Puig en el marc d'un dinar col·loqui amb empresaris organitzat per ESADE al monestir de Sant Benet de Bages.

Notícies relacionades

Puig ha manifestat que, segons la seva opinió, hi ha línies vermelles que Convergència no pot travessar, especialment en el model econòmic i de governança, i això dificulta un acord amb una força com la CUP malgrat l'esforç negociador que estan fent les dues parts.

El conseller ha afirmat davant els empresaris que veu difícil que hi hagi majoria per investir Artur Mas. "En aquests moments no hi ha cap possibilitat que la CUP voti a favor en la primera votació ni en la segona", de manera que considera que el més probable és que Catalunya continuï amb un Govern en funcions fins al 2016. Puig considera que a partir de l'11 de novembre s'obrirà un període de dos mesos en què hi haurà eleccions generals a Espanya amb un resultat que encara és incert i en què Junts pel Sí podrà explorar altres possibilitats, com buscar nous pactes o la convocatòria d'unes noves eleccions el 9 de gener.