NOU PARTIT SOBIRANISTA

Demòcrates recapta diners a internet per pagar el seu congrés fundacional

L'escissió d'Unió Democràtica llança aquest diumenge un 'crowdfunding' per reunir 4.500 euros entre internautes simpatitzants

Castellà, De Gispert i Rigol, en l’acte de presentació de Demòcrates de Catalunya.

Castellà, De Gispert i Rigol, en l’acte de presentació de Demòcrates de Catalunya. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
SAÜL GORDILLO / BARCELONA

Els independentistes crítics amb Josep Antoni Duran Lleida que van abandonar Unió Democràtica de Catalunya abans de les eleccions del 27-S estan organitzant el congrés fundacional del seu nou partit, Demòcrates de Catalunya. A diferència d'Unió, un dels partits catalans més endeutats, Demòcrates no disposa de recursos econòmics en la seva fase inicial i els militants llancen aquest diumenge un 'crowdfunding' a la plataforma TotSuma per recaptar 4.500 euros que permetin sufragar el congrés fundacional del 7 de novembre.

Notícies relacionades

Els internautes simpatitzants amb el nou partit sobiranista, de tall socialcristià, podran contribuir a l'organització del congrés amb aportacions mínimes de 10 euros i fins a 250. Demòcrates de Catalunya s'ha proposat recaptar 4.500 euros a TotSuma, i s'ha fixat 22 dies per aconseguir-ho.

Demòcrates de Catalunya, que compta entre els seus impulsors amb els expresidents del Parlament Joan Rigol Núria de Gispert, així com el secretari general del Govern en funcions Antoni Castellà, es va presentar en societat el 14 de juny davant 1.000 persones, en una Sala Barts de Barcelona plena. "Tenim l'objectiu que la democràcia cristiana que vol un Estat per a Catalunya quedi preservada al nou Parlament", expliquen els impulsors del nou partit, que va formar part de la candidatura Junts pel Sí. Castellà, la cara visible de l'escissió sobiranista d'Unió, figura entre els 135 diputats electes del nou Parlament.