Detingut a París el fill de Josu Ternera

Egoitz Urrutikoetxea forma part de la cúpula d'ETA que va ser desarticulada el mes passat a França

1
Es llegeix en minuts

Les forces de seguretat han detingut a París Egoitz Urrutikoetxea, el fill de l'històric etarra Josu Urrutikoetxea Bengoetxea 'Josu Ternera', segons han informat a EFE fonts de la lluita antiterrorista.

Aquesta detenció ha sigut fruit de la col·laboració de la Policia Nacional i de les forces de seguretat franceses. Egoitz Urrutikoetxea forma part de la cúpula d'ETA que va ser desarticulada el mes passat a França, amb la detenció d'Iratxe Sorzabal i David Pla a Saint-Étienne-de-Baigorry. Des del ministeri de l'Interior qualifiquen aquest detingut com "un important responsable de l'aparell polític de la banda". Dues persones més han sigut detingudes aquest dimarts en la mateixa operació antiterrorista, han informat a Europa Press fonts de la lluita antiterrorista. Egoitz Urrutikoechea feia un any que vivia a París, segons les mateixes fonts. 

DARRERE ELS PASSOS DE JOSU TERNERA

Notícies relacionades

L'operació sembla emmarcar-se en la recerca i captura de Josu Ternera, considerat l'últim líder històric d'ETA i màxim dirigent de l'organització en aquests moments. Per a Josu Ternera l'adjectiu 'històric' s'ajusta escrupolosament al concepte, ja que ha fet pràcticament totes les funcions dins de l'entramat d'ETA. Nascut el 1950, va ingressar a la banda amb 20 anys. Una dècada després ja figurava a la cúpula de la banda. A més d'activista armat, Ternera també va ser parlamentari i peça clau durant la primera fase de l'últim procés de negociació entre el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero i ETA.

Va ser relegat pel ja difunt Francisco Javier López Peña, àlies 'Thierry' període en què s'inclou l'atemptat de la T4 de l'aeroport de Barajas del 30 de desembre del 2006, que es considera el principi de la fi de l'activitat armada de la banda. Juntament amb David Pla i Iratxe Sorzábal ha conformat l'últim triangle dirigent d'ETA. No obstant, el novembre del 2008 es va saber que patia un càncer d'estómac.

Temes:

Josu Ternera