El PP es llança contra Ciutadans i alerta que és un partit "de centreesquerra"

Després de l'avís d'Aznar sobre la primacia de C's en l'espai electoral de la dreta, la direcció conservadora adverteix que C's serà "crossa" de Sánchez a les generals

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

L'expresident José María Aznar ha demanat aquest dilluns alt i clar al PP que "reflexioni" sobre la "primacia" que Ciutadans ha obtingut a les eleccions catalanes sobre el partit conservador en l'espai de centredreta. I el seu partit li ha fet cas però a mitges. Així, ha decidit elevar el to contra la força taronja però ha corregit el seu president d'honor al situar C's no en la dreta sinó en el "centreesquerra".

El vicesecretari Javier Maroto ha considerat, després de la reunió del comitè de direcció  del PP presidida per Mariano Rajoy, que tant la fundació de Ciutadans com els seus actes dia a dia i les declaracions del seu líder, Albert Rivera, deixen en evidència "la inclinació cap a l'esquerra" de la força taronja.

Maroto ha posat com a exemple que C's recolza "el cent per cent" de les accions de Susana Díaz (PSOE) a Andalusia i també rebutja el "cent per cent" de les mesures de Cristina Cifuentes (PP) a Madrid, tot i haver afavorit les investidures de totes dues. A més, segons Maroto, tant Pedro Sánchez com Albert Rivera "s'han fet ullets" en els últims dies i "ja no oculten" el seu desig de pactar després de les generals.

"L'estratègia de Ciutadans és absorbir els vots del PP per entregar-los al PSOE [...] perquè C's  és la crossa de Sánchez", ha sentenciat, amb el clar propòsit d'evitar la persistent fuga de vots que el partit conservador pateix cap a la força emergent, com va posar de manifest el 'sorpasso' de Ciutadans en les eleccions catalanes.

Notícies relacionades

Al mateix temps, Maroto ha insistit a allargar la mà a Rivera, "confiem a entendre'ns", ha assenyalat, amb la vista posada en el fet que l'ofensiva conservadora encaminada a situar Ciutadans al centreesquerra no els tanqui les portes si necessiten finalment els seus vots perquè Rajoy reediti el seu càrrec.

Fonts de la direcció del PP han insistit que la seva nova estratègia respecte a C's no està relacionada amb les crítiques d'Aznar, uns retrets que molesten el PP, tal com va expressar Rajoy en una entrevista en què va assenyalar la seva preferència per manifestar les opinions als òrgans interns del partit i no mitjançant comunicats, com va fer l'expresident després del 27-S. Uns arguments en què Aznar s'ha ratificat aquest dilluns en un acte públic.