ICV considera necessari un referèndum perquè el plebiscit és "etern"

Perquè aquesta consulta sigui possible, Camats diu que "és necessari fer fora el PP del Govern espanyol"

Dolors Camats, coordinadora nacional d’ICV, en les declaracions d’aquest matí.

Dolors Camats, coordinadora nacional d’ICV, en les declaracions d’aquest matí. / ACN / BARCELONA

1
Es llegeix en minuts

La coordinadora nacional d'ICVDolors Camatsha assegurat avui que els resultats de les eleccions del 27-S "ens fa pensar que el plebiscit és etern" i que l'única sortida és la democràcia i "forçar" un referèndum sobre la independència de Catalunya.

Camats ha fet aquestes declaracions abans de la seva intervenció en el Consell Nacional del partit, i ha assegurat que perquè aquesta consulta sigui possible "és necessari fer fora el PP del Govern espanyol", i que el seu partit posarà totes les energies "per fer fora Rajoy (del Govern) per poder avançar tant en el terreny social com en el terreny nacional".

Dolors Camats ha demanat a Junts pel Sí, però especialment a la CUP, que "més enllà dels silencis autoimposats, de les reunions obertes o tancades, mediàtiques o no, abordin temes urgents i prioritaris com la renda garantida."

La dirigent d'ICV ha recordat que el president de la Generalitat en funcions té potestat per firmar el decret que desenvolupi la llei per combatre la pobresa energètica.

"Si té l'oportunitat --ha dit Camats a la CUP--, és necessari que durant les negociacions plantegi que a Catalunya són urgents les mesures per a aquelles famílies que ja es poden tenir talls de llum i aigua i que pateixen emergència habitacional, social i energètica".

Camats creu que aquestes qüestions han d'estar sobre la taula "més enllà de les negociacions per formar govern".

Notícies relacionades

Dolors Camats també s'ha referit a les pròximes eleccions generals i ha indicat que el seu partit iniciarà una ronda de contactes amb plataformes, entitats i organitzacions socials per analitzar "què ha arribat i què no ha arribat de missatge en les eleccions catalanes (de la candidatura de Catalunya Sí que es Pot) i poder millorar-ho a les estatals".

"L'objectiu principal d'ICV --ha precisat Camats-- és esperonar-nos junts" per encarar els 80 dies que queden per a les eleccions de la millor manera possible "per fer fora el PP (del Govern) perquè és l'única manera de poder avançar nacionalment i socialment".