ELECCIONS 27-S

Retallades Zero i PACMA, els vuitens en discòrdia

Els dos partits lluiten per fer-se un espai als mitjans i al Parlament

1
Es llegeix en minuts

"On caben 7 caben 9". D'aquesta manera reivindica el partit Retallades Zero-Els Verds la seva escassa presència als mitjans, que donen cobertura als partits que, segons les enquestes, entraran al Parlament que es formarà el 27-S.

Tant ells com el partit animalista PACMA es presenten a les quatre províncies catalanes, i tots dos esperen donar la campanada i aconseguir alguna representació política, cosa que està en dubte fins i tot per a UDC.

Els objectius principals dels dos partits són simples: Retallades Zero focalitza la seva atenció a acabar amb les polítiques d'austeritat, mentre que el PACMA se centra a impulsar la igualtat entre humans i animals.

Però els seus programes no es redueixen només a això. Aquestes són les seves línies al front, recolzades per altres iniciatives que busquen abraçar un terreny més ampli. Les repassem:

RETALLADES ZERO

El partit que té com a cap de llista en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya Jordi Martínez, Retallades Zero, té com una de les seves mesures estrella promoure la distribució de la riquesa.

Per fer-ho, la formació advoca per establir un sou màxim de 10.000 euros al mes i un mínim de 1.000, així com blindar les pensions i desenvolupar una nova política ecològica que es basi en la sostenibilitat.

També proposen l'enduriment de les penes per corrupció i "endurir la lliure unitat del poble de les nacionalitats i regions d'Espanya". 

PACMA

Notícies relacionades

El Partit Animalista, al seu torn, també busca la creació d'una economia més respectuosa amb el medi ambient. Per això, proposen impulsar l'ocupació en aquest sector, a més de promoure que els serveis d'aigua, llum i gas siguin accessibles a tothom, independentment de la capacitat econòmica de què es disposa.

A més, advoquen per la promoció de mesures d'igualtat de gènere i la revisió de la política migratòria perquè es garanteixi el respecte dels Drets Humans dels immigrants.