Guardiola: "Cardenal no és el més adequat per parlar de manipulació"

El president del Consell Superior d'Esports va afirmar que l'exentrenador del Barça ha sigut utilitzat per l'independentisme

Pep Guardiola vota al consolat de Munic.

Pep Guardiola vota al consolat de Munic.

2
Es llegeix en minuts

L'entrenador del Bayern Munic, Josep Guardiola, ha respost aquest divendres des d'Alemanya a les declaracions que aquest dijous va fer el president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal, que va dir que l'exjugador del Barça ha sigut utilitzat per voluntat pròpia o sense ell saber-ho en un acte de manipulació, referit a una campanya de suport a l'esport català.

"Em sembla que ni a ell ni el partit al qual representa (PP) són els més indicats per parlar de manipulacions. No cal això. Em van demanar un acte sobre l'esport català, de com serien les seccions si tinguéssim un estat propi, i ho vaig fer amb total llibertat, com he fet tota la meva vida, en què he fet el que m'ha donat la guanya, equivocant-me o no. Ho tornaria a fer, 200 vegades més", ha dit l'extècnic del FC Barcelona.

En unes declaracions al corresponsal del diari 'Ara' a Munic, Guardiola ha respost al secretari d'Estat, que va dir a l'agència alemanya DPA: "El cas de Guardiola explica moltes coses del que està passant a Catalunya. És el cas d'una grandíssima manipulació".

Guardiola va participar en la campanya Guanyarem, en què una sèrie d'esportistes catalans han avalat que Catalunya pugui tenir federacions pròpies per competir internacionalment, sabent o no per endavant que la fotografia que van enviar per ser propagada en els mitjans seria utilitzada per a aquest fi.

Alguns esportistes van mostrar posteriorment el seu descontentament ja que entenien que la campanya només pretenia col·laborar amb l'esport català.

"És la manipulació més gran que he vist a la meva vida. Guardiola hi ha participat. No sé si intencionadament o no, però Guardiola hi ha participat des del moment que ell és candidat per una llista electoral (Junts pel Sí) i ha fet el vídeo que sembla voler dir que tots els que han firmat pensen el mateix que ell", va precisar Cardenal.

"M'agradaria demanar-li a Guardiola, que crec que és un dels millors entrenadors del món i l'aportació del qual al futbol espanyol és indispensable per entendre el que ha fet la selecció espanyola, que s'adoni de la manipulació en què l'han introduït i surti a defensar la llibertat dels seus companys esportistes que han sigut utilitzats, contra la seva voluntat, i molts d'ells contra el seu pensament", va afegir el màxim representant del CSD.

Davant aquestes declaracions, aquest divendres Guardiola ha contestat: "Tots els esportistes que hi han participat ho han fet amb total llibertat, i els que no ho han fet també han actuat així, perquè aquí s'obliga a ningú. Perquè els esportistes normalment hem d'aprendre a prendre decisions cada cinc minuts al camp, o fora del camp quan ets entrenador. Això ho aprens quan ets petit".

"I quan aprens a prendre decisions cada cinc minuts, aprens a no ser manipulat, sinó a adoptar decisions perquè et convé. Potser ell (Cardenal) no sap què és això. El que és evident és que segurament ha d'haver guanyat punts per continuar sent secretari d'Estat, perquè els seus deuen estar molt contents", ha afegit.

Notícies relacionades

Finalment, Guardiola ha mostrat el seu enuig i l'ha estès a les files populars: "Per favor, després del que ha passat els últims anys en el partit (PP) que representa, haurien de tenir una mica més de sentit de la vergonya".

"Després del que ha passat en el seu partit polític, després de tots els casos que han arribat a passar, no entenc com encara tenen el coratge, el valor de ficar-se amb esportistes que han fet gran Espanya, Catalunya i l'esport", ha afegit.