CITA AMB LES URNES

Arrimadas: "Espadaler arriba tard. Fa dos mesos encara construïa estructures d'Estat"

Ciutadans vol "seduir" els secessionistes amb un nou model de finançament

Inés Arrimadas, amb el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, ahir.

Inés Arrimadas, amb el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, ahir. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / BARCELONA

La candidata de Ciutadans ha rebut amb certa ironia la proposta de Ramon Espadaler de formar un Govern amb forces "no rupturistes" per negociar a Madrid Madrid. Després d'afirmar que el que proposa ara el candidat d'Unió és el que Ciutadans fa dies que pregona, amb l'afegit dels taronges que han de ser ells qui lideri aquest eventual Govern, Inés Arrimadas ha llançat un dard al democristià. "Arriba tard, fa dos mesos estava amb [ArturMas gastant diner públic en la construcció de les anomenades estructures d'Estat. Estaria bé que ho reconegués", ha sentenciat.

Notícies relacionades

En una roda de premsa a l'ACN, Arrimadas ha afirmat que "s'ha de reformar el Senat, o bé tancar-lo per convertir-lo en una cambra territorial de veritat" . La candidata de Ciutadans al 27-S ha asseverat que no podia establir comparacions entre el model d'Estat que defensa el seu partit amb el del PSOE, perquè "ells no es defineixen". "Una cosa és el que diu Miquel Iceta, una altra, Felipe González i, fins i tot una altra, Pedro Sánchez", ha dit. Arrimadas ha emplaçat a un document que farà públic el seu partit en què es detallaran totes les reformes que pretenen portar a terme en les institucions de l'Estat a través d'una reforma constitucional.

La candidata també ha manifestat la seva intenció de "seduir" els catalans independentistes, per exemple, a través d'un nou model de finançament, per al qual ha reclamat l'inici de les converses. "El PP no ha volgut aprovar un nou model de finançament, malgrat la majoria absoluta de què disfruten", ha criticat.