Espadaler: "No reconec el president Mas que he conegut"

El candidat democristià rebutja que Unió sigui la 'marca blanca' del PP a Catalunya

2
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ / BARCELONA

Ramon Espadaler, actual cap de llista d'Unió, ha marcat distàncies amb el president de la Generalitat i número 4 de la llista de Junts pel Sí, Artur Mas. El que va ser portaveu adjunt del Parlament per CiU i exconseller d'Interior en la passada legislatura (abans de la ruptura amb CDC), ha afirmat sobre les recents declaracions de Mas imitant el llenguatge indi: "Jo no reconec el president Mas que he conegut quan fa aquestes expressions".

Espadaler ha reconegut que en un míting "a vegades algú es pot escalfar més del compte", però que igualment, enviar una botifarra a l'adversari polític no és l'estil que s'espera d'un president "de tots".

En opinió del candidat democristià, Convergència ha assumit els eslògans de la CUP. "Quan comparteixen expressions com 'bon vent i banca nova', no reconec allò que havia sigut l'esperit de Convergència", ha insistit.

NEGA SER LA 'MARCA BLANCA' DEL PP

D'altra banda, Espadaler ha rebutjat amb rotunditat que Unió es converteixi en 'marca blanca' del PP a Catalunya i ha afirmat que no hi ha hagut mai reunions en aquest sentit, com informa el diari 'Ara'. "És una especulació que no porta enlloc i que no tindrà cap futur, perquè no representem aquest espai, nosaltres fem la nostra proposta des del nacionalisme català i el PP fa la seva des de la radicalitat espanyolista més tancada, no tenen cap mena de viabilitat", ha assegurat.

El cap de llista d'Unió, no obstant, no ha descartat "liderar un projecte polític" després de les eleccions que sigui capaç d'agrupar les parts "més moderades" de les candidatures de Junts pel Sí, el PP, el PSC o Ciutadans.

A FAVOR DE L'ESCOLA CONCERTADA

Espadaler ha anat aquest matí al centre de FP Monlau de Barcelona, especialitzat en mecànica, on ha presentat  el programa d'Unió en matèria d'educació. El candidat ha defensat "ampliar" la dotació a l'escola concertada, per cobrir el tram de 0 a 3 any, i ha instat CDC a definir-se si està a favor o en contra de subvencionar aquestes escoles, ja que altres membres de la candidatura de Junts pel Sí (d'ERC) són partidaris de retirar-lo.

Preguntat sobre les escoles que segreguen els alumnes segons el seu sexe, Espadaler s'ha mostrat a favor de mantenir el concert, per respectar el dret dels pares a triar el tipus d'educació que volen per als seus fills.

RISC DE 'CORRALITO'

Notícies relacionades

Sobre la possibilitat que hi hagi un 'corralito' a Catalunya si es declara la independència, Espadaler ha afirmat que és un "risc cert" que s'ha de "considerar", especialment tenint en compte que qui ho diu és el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde.

El candidat democristià ha afirmat que dir que hi pot haver 'corralito' o que perillen les pensions i els estalvis no és "fer entrar la por a la gent", sinó informar la gent de les possibles conseqüències d'una declaració unilateral perquè vagin a les urnes informats.