Mas ironitza sobre Linde: "És posar la guineu a cuidar les gallines"

El president exposa les dades del creixement de la inversió estrangera a Catalunya com a argument contrari al discurs "de la por"

2
Es llegeix en minuts

El president i candidat de Junts pel SíArtur Mas, ha ironitzat aquest dilluns sobre l'amenaça del governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, sobre un possible "corralito" a Catalunya si es proclama la independència. En un míting a Reus amb altres candidats de la llista independentista i davant de més de 4.000 persones, segons l'organització, Mas ha afirmat que "aquest governador que ha de contribuir que hi hagi tranquil·litat, fa el mateix discurs que fa el PP, i ho fa el que hauria de donar tranquil·litat a tothom. 'Corralito' ve de corral. És posar la guineu a cuidar les gallines".

Mas ha cridat al vot no només per raons econòmiques, sinó també per dignitat. "Es creuen que només ens interessa la pela i evidentment ens interessa l'economia però que no es confonguin, perquè el poble de Catalunya el dia 27 no només votarà pensant en l'economia sinó també en el respecte que se'ns deu, també per dignitat, serà un vot per la dignitat de Catalunya".

"Diran bestieses, mentides, l'únic objectiu que tenen és ficar-vos la por al cos i impedir el dia 27-S que aquest país s'aixequi, els planti cara, s'alliberi de les cadenes que ens han tenallat durant molt de temps en aquest estat per mantenir aquest 'statu quo' que no volen perdre, això els preocupa", ha afegit el líder de Convergència.

Mas ha citat les dades del creixement de la inversió estrangera a Catalunya el primer semestre, com a argument contrari al discurs que el procés sobiranista està afectant l'economia catalana. I ha criticat la falta d'"arguments, de capacitat de seducció i convenciment" per part de l'Estat, així que, segons ell, només s'ofereix "la campanya fonamentada en la por".

BROMES SOBRE ELS REIS D'ORIENT

Notícies relacionades

D'altra banda, en un míting a Santa Coloma de Gramenet, el número dos de Convergència, Josep Rull, ha ironitzat sobre les amenaces i advertències sobre els efectes de la secessió. "Es veu que els reis d'Orient han fet un comunicat dient que si som independents potser no passaran, que terrible aquest Madrid polític, aquest Estat que l'únic recurs que els queda és el de ficar la por al cos a la gent", ha ironitzat en un acte amb Antoni Comín, Joan Tardà i Eduardo Reyes davant de la biblioteca central de Santa Coloma.

En la seva intervenció, Comín ha reivindicat la independència com una mesura també beneficiosa per al conjunt d'Espanya per acabar amb la "casta".